måndag, maj 31, 2010

me @ the moment, due to history IA!




(Bilden är klickbar. Läs min inre monolog..)

att bli kär

Om någon känner att "fan, jag gav inte Amanda någon 18års present" så kan jag, med en lätt axelryckning säga; "Ingen fara! Det är lungt! Jag är inte materiell! MEN G MIG EN SÅN HÄR!" Ragdoll, kallas de.

söndag, maj 30, 2010

att vara vaken för länge

Har kollat igenom några av de hundratusen bilder jag tog i Fredags, och alla är totalt värdelösa. Verkligen. Funderar på att göra allihopa svartvita bara för att dölja det liiite i alla fall. Nåja, här är åtminstone två av dem;


att ha dålig humor

Nappe är ute och springer i köket, pappa fixar maten.

Pappa: Vet du vad Nappe säger nu?
Jag: näe
Pappa: Kanin kanin kanin...te jag få lite mat?

att förvånas

Även när man tror att det inte är så mycket att göra på historian så visar det sig att ändå det finns en hel del till att addera / ta bort / rätta till / skriva om. Herregud, det tar aldrig slut alltså!

att inte se på eurovision

Tänkte bara visa mitt finfina skrivbordsunderlägg, hehe. Lite mycket genvägar - jag vet. Men vadå. Bakgrunden är ju nice i alla fall! :)




Nu har jag så galet ont i ryggen att det är lika bra att gå och lägga sig. Detta har btw vart längsta kvällen på länge. Sommaren ser ju ljus ut.. suck.

lördag, maj 29, 2010

att sova bort hela dagen

Förbaskat! Jag skulle skicka lite bilder till Nina och har helt glömt bort att föra över bilderna från kameran. Får ta och göra det nu då.
Annars så fick mamma en lite tidigt morsdag-present idag. Woho. Och ja.. har sett Flickan vid stenbänken och helt förälskat mig i Maria Gripe. Annat vettigt har nog inte denna lördag bjudit på.
Eller jo, lite Dylan.


puss

fredag, maj 28, 2010

Stackars lilla mäniskaaaaaaaaaa

Det är sådana här kvällar man förbannar att man bor i Älvsbyn, och det enda man har att göra när man kommer hem är att.. gå och lägga sig. Party! Kanske skulle överväga en lägenhet i Boden ändå. Eller nåt. Jag vet inte.. öh.

Välgörenhetskvällen blev prima prima i alla fall! :) Och även om jag förmodligen inte jobbade hårdast under dagen är jag ändå galet trött nu. Beror förmodligen på morgonens biologilabb; jag förbarmar mig över det där rackarns mikroskopet och den där förhatliga skärpan. Herregud!
Kanske var det kycklingbaguetten som tog musten ur mig. Var fasligt ansträngande att äta den. Fy!


Nej. Nu svamlar jag bara på, som vanligt då. Nu ska jag äta ett muffins (en, ett?), dricka ett glas vatten och sedan gå och lägga mig. Här i Älvsbyn är det hårda tag som gäller på fredagkvällarna!



P.S.. Julia utnyttjade inte min akilleshäl idag då jag spatserade runt i klackar. Jag föll inte ner för en trapp, ingen mystisk kraft puttade mig eller la krokben. Jag får helt enkelt fortsätta oroa mig, dag ut, dag in. Dag ut, dag in. D.S

torsdag, maj 27, 2010

att slösa energi

Vet ni, nu är det två veckor kvar till sommarlovet. Wohoa. Vart sprang tiden iväg? Herregud.
Det betyder att snart är det vår tur att göra exams, att åka på klassresa (kroatien!) att ta studenten.. aaaah. Paniken!

Lev i nuet, lev i nuet, lev i nuet.

att stressa över småsaker

Phu phu phu phu. Galet jobbig dag.
Först höll jag på att stressa sönder due to eget dåligt planerande. Sedan hem hem hem för att baka, vilket jag gjorde mellan halv fyra och halv sex ungefär. Sedan var det en hel del att paketera, städa ihop, diska undan osv osv. Efter detta tog jag cykeln till älven för att fiska lite alger till biologilabben imorgon. Tvivlar på att jag fick tag i vad jag ville, fiskade däremot upp två små läskiga yngel av något slag. De simmar just nu runt i en burk med blått lock i kylen.... Mmmmumma! Burken är såklart inslagen i ett x antal påsar. Fy vad äckligt!

Sedan har jag packat ihop allting inför imorgon; kläder, smink, bilder osv osv. Jag ber till gudarna och hoppas att jag inte glömt något annat jag skulle göra ikväll. Har haft tusen saker i skallen som har försvunnit och kommit tillbaka, försvunnit och kommit tillbaka. Nu äre dags att skicka in någon sorts biologi-labb-planerings sak, sedan är det sömn som gäller och så blir det fredag! :)

att baka

när Amanda bakar, är det kaos.
Jag är inte en speciellt ordningssam bagerska, det är mjöl, margarin, bakpulver och kladd och smet överallt. Tur att jag är desto bättre på att städa då. Hehe.

För övrigt kan jag informera om att det blev:
Muffins med hallon och vit choklad samt
Katjas kokoskaka.

Så. That's that.
Nu ska jag äta middag.

CIAO
http://receptbloggen.com/index.php/2009/12/03/gula-faran-sockerkaka-i-langpanna-med-glasyr-av-smor-socker-aggula-vaniljsocker-och-cocos/

http://dagensmuffin.se/show.pl?id=975
Okej. Nu kör vi!

15.35 börjar Jack på sf-kanalen och den måste jag se. Skriver ju extended på den så..
Men först ska jag hinna hitta något att baka till imorgon (två sorter) cykla upp och handla osv.

Så.. det blir nog en Katjas kokoskaka bara för att Julia så lägligt la upp ett recept på den på sin blogg här för en dag sen. Så, nån sockerkaksliknande grej månne?

NU KÖR VI!

onsdag, maj 26, 2010

Att svamla 2

Elena säger:
men Jack var på tv igår. på sf-kanalen
Amanda - säger:
vänta va
jack?
jahaaa
Elena säger:
Habbadabba Jack
Amanda - säger:
habbadabba ? Oo
var fick du det ifrån?
sitter du och gör lustiga ljud för dig själv nu? Hittar på egna ord och dylikt? Fladdarar med händerna och skrattar "ktktktktktktktk" ?
Elena säger:
mitt inre bara


ingen förstår. Inte ens vi.

.....mystiken....

Att svamla

Amanda säger:
Det är inte mig du ska be om förlåtelse till, det är Gud. Bikta dig, unge!


Mina och Elenas msnkonversationer är.. intressanta.

att vara tärd

Igår sov jag på soffan hela kvällen.
Idag började jag morgonen med lite the sims tidigt tidigt imorse, sedan sov jag ett par timmar i soffan. Efter det gjorde jag en kraftansträngning och såg på tv. Sedan sov jag i soffan igen.

Så har jag haft ont i magen hela dan, så fort jag har ätit något. Och så fort jag har tänkt på hur jäkla mycket skola det är just nu.
Antar att det är stressrelaterat då. Fyy.

Nu ska jag sova på soffan igen.
Nighty

vän

Jag tycker nog om min "jäkla damphare" väldigt mycket ändå. Även om det är töntigt, även om han är jobbig, även om han är gammal.


Finis.

att klaga

Är hemma idag due to förhatligt illamående på morgonen.
Det är alltid en risk då man inte känner sig så kry då man pendlar, eftersom man först ska sitta i bussen i en timme och sedan går det inte en buss hem förens halv två. Hum.
Och det som är snäppet värre är väl när man tagit sig upp halv sex, duschat, ätit, packat och allt som hör där till, och sedan bestämmer sig för att stanna hemma. Då är klockan halv sju och man är skitpigg. Bara att ta vara på tiden då antar jag.

Nej men, det är absolut inte synd om mig och jag klagar över onödiga saker. Men faktum är att jag gärna varit på skolan idag. Streess streess stress.

Men det blir väl att skriva historia då, antar jag.

puss

måndag, maj 24, 2010

Att inte göra historia

Att skriva historia IA




att vänta på lektion

Hmmmmmmmmmmm.

Ja.
Snart börjar matten, sen historia, sen hem och ytterligare lite historia. Kanske hinner man lite cykel ikväll med. Woho.

söndag, maj 23, 2010

att svamla

portfolio portfolio portfolio portfolio portfolio portfolio portfolio

nu har jag sagt det så många gånger att det bara låter som gröt. Typ.


gonatt!

Att somna framför tvn

har varit med pappa till stugan idag för att städa upp lite samt hämta tvdosan till min boxer. Så nu skall den invigas med tv innan jag somnar. Tjoho. Intresseklubben antecknar.

Imorgon ska jag ha tusen grejer med mig på skolan, men det löser sig! Och historian har inte blivit gjord men jag litar på mig själv och min planering så den bör bli klar innan fredag. Yeah.

I ain't sayin' you treated me unkind
You could have done better but I dont mind
You just kinda wasted my precious time
But don't think twice, it's all right

lördag, maj 22, 2010

Att lyssna på Dylan

Imorgon ska jag till stugan en sväng för att hämta en tv-dosa.
Imorgon ska jag cykla 8 kilometer.
Imorgon ska jag skriva på historian.

Nighty!

"Yes, to dance beneath the diamond sky with one hand waving free."

att gå vidare

Du har inget för att ropa mej tillbaks nu
Jag vet nog vad du vill
Du har inget för att vara mej till lags nu
Jag kan din vals utantill
Du säger att man måste tala ut och vara sann
Det borde du ha tänkt på innan chansen försvann
För du och jag har aldrig kunnat tala med varann.

att skjuta upp saker

  • Frukost
  • Dusch
  • Cykeltur på 8km. Woho!
  • Handla med papsen
  • Lunch

Och nuuu ska jag ta tag i historian. Vore skönt att få den något så när klar i helgen. Eller.. eller så tar jag och städar ur burarna istället. För det ska också göras. Och redigera bilderna till wateraid..

  • Städa ur burarna
  • Redigera CAS-bilder
  • Redigera/ta wateraid-bilder

Historian får bli imorn. tjoho

fredag, maj 21, 2010

att göra sig själv till ett offer :)

Helt okej dag till att börja med, eftermiddagen sket sig så fyfarao vad trött jag är.
Kom till Luleå strax innan tre, gick till Kulturenshus för att förlänga lånet på ett par böcker. Då visade sig också att jag hade en förseningsavgift på 96 kr att betala. Okej, my bad, men det sög ändå. Speciellt då det var mammas pengar jag slösade upp. Sedan hade jag en och en halv timme ingenting framför mig. Och inga pengar. Woho! Vad gör man i Luleå stad utan pengar? Ingenting.

Tillslut kom bussen iallafall och jag åkte hem. Yay. Nu hemma och svinhungrig. Yay. Och, måste även understryka, att det svider på mina armar. För jag har bränt mig. Lätt bästa nyheten idag iaf! ;)

torsdag, maj 20, 2010

the way you move ain't fair you know

Nu är sommaren här på riktigt.
Nu har jag fått en bettskena och ett IDkort.
Nu är det fyra veckor kvar innan sommarlovet.
Nu är jag snart klar med min historia IA.
Nu är det roligt att leva.



Och idag införskaffade jag ett par jeansshors. Hur gick jag till väga? Jo, jag klippte av ett par gamla byxor och vóila!

hejsvejs

soul sister

A man's gotta do what a man's gotta do.
Därför tar jag bussen in till Luleå efter skolan imorgon för att förlänga lånet på mina historia IA böcker. Suck. Turligt nog går det bättre med bussar mellan Luleå - Älvsbyn än Älvsbyn - Boden. Ska försöka skriva klart skiten (historian) i helgen. Och sen börja med svenska WL1an. Woho.

onsdag, maj 19, 2010

sär skrivning

Jag är jätte duktig på sär skrivning har jag märkt. Det är jätte dåligt måste jag säga, för jag var super duktig på att inte sär skriva för ut. Vad har hänt? Det är ju jätte underligt.

Nu ska jag sova. God natt, sov gott. Imorgon ska jag hämta ut min bett skena på tandläkar stationen. Måste på peka att det inte känns så där jätte kul att sova med en stor plast liknande sak i munnen här fram över, men jag hoppas att den hjälper i alla fall. Det vore ju väldigt skönt. He he he he.


Ha det bra, hej då.

In the sun

Nu har jag korrektur läst mitt utkast till historian, det skall göras hundra gånger till men inte förens Ola tittat på mitt first draft. Har svenska (WL1) och biologi (planera en labb) kvar att göra, men innan det ska jag städa ut lite uteburar och flyttpacka åt haren. Han ska få vidga sina vyer lite och börja bo utomhus igen.
Klagar absolut inte då detta ger mig en finfin anledning till att vara ute i värmen och kanske kanske kanske få liiite färg.


P.S överväger att köpa en såndär DOVE brun utan sol, annars lär ju aldrig nånting hända på mina blekrosa ben. Jag vill kunna gå omkring i shorts i sommar utan att skämmas ögonen ur mig. D.S

tisdag, maj 18, 2010

My future husbaaaaand

Om bara Jenkzipenkzipäron kan skynda sig att hitta Billy!

the story about charles and piipi.

Carro! Frida! Kolla vad jag hittade:

Charles and Piipi

Once upon a time there was two noisy kids called Charles and Piipi. They were kicked out from their home by their evil "stepmother". Really, she was their real mother, but they didn't know it. But, anyway.... They didn't know what else to do, so they went into the nearby forest.
In the middle of the forest there was a house made of candy.

Charles: Oh dear, what a extraordinary house!
Piipi: It's made of candy for fucks sake!

Charles: Yes, it's quite fascinating actually...

Piipi felt how hungry she was and just like that she kicked in the crunchy door of the house. (crack!) She went into the house and soon you could hear her munch and crunch inside the house.

Charles: Oh My God! Oh dear, biiig trouble..

Even though he was frightened by the thougt of gaining weight, Charles bravely went after his sister. He put up the door and looked chocked at Piipi who had eaten almost all the furniture and was half through the kitchen table.

Piipi: What ?! I barely had any breakfast. Fried porrige wasn't a hit...

Charles: Yeah, but couldn't you have picked anything with less calories? I mean, you really should think about your fat-ass-figure!
Piipi: What do you mean with fat-ass-figure, I'm not big!
Charles: No, you're not big. You're enormous!

While they were arguing about the BIG problems of life, the walls started to shake. They could hear a HUFF-PUFF and suddenly the house collapsed. There stood a Big, Hungry, Blood-Thirsty, Red-Eyed Beast...... Well.. a wolf anyway. Moving on!

Piipi: What the fuck?! What are you doing your.......*censur*......

Slut.

Eller ja, den är ju längre men jag fann inte slutet!


Skura skura bort din sura min

Skura skura skura skura bort din sura min. Skura skura skura skura bort din sura min. Munnen den ska skratta och va glad, munnen den ska sjunga tralala. Munnen har du fått för du ska tralla; tralla! Skura skura bort din sura min.

Är nästan klar med vårstädningen av rummet. Började vid sisådär fem snåret och nu är det nästan klart. Det luktar oooooerhört gott här, må jag säga. Fy så jag har putsat och fejjat och donat; det finns inte en kvadratmillimeter som inte är dammsugen, skurad eller dammtorkad. Hade tänkt fara och simma ikväll också, men det var ju lite sent påtänkt. Får ta det på torsdag istället.

Och imorgon, mina damer och herrar, skolkar jag väldigt ärligt. Vi börjar klockan tolv, jag är framme med sena bussen ca 10.15. Sedan har vi aktivitetsdag i ett par (3?) timmar, och så slutar vi. Så, jag stannar hemma och gör bort en massa plugg: har massor av saker som ska hinnas med och som jag prioriterar högre än en temadag där jag får noll things gjorda.

Nu fortsätter vi städa och sedan chillar vi med film resten av kvällen!
Ligger ute på en filt på baksidan. Nice. Har även två kuddar samt bra musik och läsning med mig. Ikväll chillar jag med pluggandet. Ska ta och storstäda rummet snart.

woho
Tisdag idag, = inget plugg. woho. Istället ska jag:

- storstäda rummet. Verkligen storstäda. Det är dammit och stökigt och eeekligt.
- Städa burarna samt flytta ut the haren. Med tanke på det såg jag en äkta hare imorse.
- Fara och simmmaaaaa. yeha

FUN!

måndag, maj 17, 2010

OKEJ! OKEJ !?

så fort de blivit arton så duger man inte längre!

Elena säger:
HAHAHA XD kanske inte ska längta så mkt till dess ändå. kommer typ bli så. inte du och jag kanske, men kommer säkert typ festa bort 50procent av mina hjärnceller

klassiker

1. Vad gjorde du 8.00 imorse? vaknade och tänkte neeej neeej neeej. 10 minuter till!
2. Vad gjorde du för 30 min sen? satt framför tvn, åt ett äpple.
3. Vilken färg är din hårborste? en är röd, en är silvrig, en är svart, en är blå, en är grön, en är rosa..
4. Vad köpte du sist? godis (A)
5. Vilken färg är din dörr? vit
6. Hur var vädret igår? varmt!
7. Vem kramade du sist? vet ej, möjligtivs pappsen!
8. Vad ser du fram emot? pdol 2010!
9. Vad är 15? men suck
10. Vilken skostorlek har du? 38-39, 37,5 på mina converse (Y)
11. Vill du klippa dig? njao
12. Är du över 25? nope
13. Pratar du mycket? inte direkt, nej.
14. Kollar du på O.C.? not anymore
15. Har ditt namn ett "x" i det? icket
16. Känner du någon som heter Steve? nej
17. Hittar du på egna ord? skodilodipodi
18. Är du en typiskt svartsjuk person? litegrann, ja
19. Vad har du för mobil? sony ercisson something something. Den är vit och grön iaf
20. Vem ringde dig sist? Jennifer Måss, men jag svarade inte. Hehehehehehe
21. Biter du på naglarna? Jajjemän!
22. Har du lockigt hår? när jag lockar det med trippeltången ja!
23. Vem är den sämsta personen i ditt liv just? hehehehe
24. Vilket ord säger du ofta? Fnark och BAM för egentligen är jag Kodjo Akolor
25. Ska du jobba imorgon? Näe
26. Vad borde du göra nu? skriva history IA conclusion
28. Sover du mycket? Ja
29. Vad ska du göra på lördag? förmodligen plugga, det är ju sådär mysigt du vet.
30. När var du ute sist? nyss
31. Har du gråtit idag? inte det
32. Är du en glad person? inte direkt
34. Har du roligt nu? ånej
35. Vad äter du helst? kycklinbaguetter
36. Vem var du med sist? vadå var? men ja, mina historie-friendidos antar jag
37. Tycker du om någon just nu? näh

koffein koffein koffein !

Tar en paus i historieskrivandet. Har bara conclusion kvar nu. PARTY PARTY PARTY!
Och det är otrooooooligt vad lite kaffe + grädde + socker + kakao kan göra. jaow jaow jaow. WOHO.

Imorgon kanske jag tar på mig mina nya höga-i-midjan shorts. yeaa. Men vi får se. Beror på om jag fortsätter vara svullen som en ballong efter allt äckel jag proppat i mig ikväll.

VI FÅR VÄL SE. HEJSVEJS

varför jag gillar Okänd soldat

Under det hopfallna tältet låg ännu en död. Det var soldat Kaivonen från tredje gruppen. I hans hand fann man tre hopknycklade hundramarks sedlar och fem spelkort.
- Vad hade han för kort?
- Fyra äss och en kärring.
- Herrigud.
- En sån jävla hand. På den sku jag ha satsat min plats i himlen.
- Men fan tog över med jokern.

Haha, jag grät nästan när jag läste den där delen. Nästan. Blödig som man är!
Jag är iallafall lite förbryllad över att jag tog mig igenom hela tegelstenen, och ännu mer förbryllad är jag över att jag knappt minns något ur den; jag förstår inte hur den kan va så tjock!

forest fruit

Har precis kommit innan för dörren och hunnit äta middag. (Uppvärmda grillrester och potatisgratäng). Har lite godis samt en hög böcker bredvid mig. Nu börjar jag!

Måndag

  • Bussen går om, bambambambaam, 30 minuter.
  • Är hungrig, som alltid annars
  • Är trött
  • Ska skriva historia när jag kommer hem
  • Ska äta godis och dricka kaffe när jag kommer hem
  • Ska maila in en bajsig history IA inatt.

Jaaasi. De var väl allt.

söndag, maj 16, 2010

Amanda, the brainiac

"Jag vart stel som ett löv!"
- Amanda Nyberg, 18 år, IB student

Paniken

alla är stressade. Har läst bloggar och insåg just hur mycket det är just nu. Vill dö. Vill dö. Vill dö. Pappa påstod idag att det var tre veckor kvar till sommarlovet (det är fyra, tack och lov för det!)

Följande ska hinnas med innan den elfte juni:

- History first drat
- History final draft
- EE first draft (som jag helt lagt åt sidan. Den suger och jag tar tag i den till sommarn)
- Svenska WL1, val av ämne
- Svenska WL1, first draft
- Fuckat helvetesjävla matteprov
- Biologiprov
- Engelska Interactive Oral Presentation
- Emil tar sjuksköterske-examen = hel helg i Övik (ledig två dagar från skolan)
- Wateraidkvällen
- Ta mig till storforsen för att ta bilder till wateraid
- Redigera bilder till min och Elenas utställning
- Samanfatta CASproject
- Extra mattelektioner 2h/vecka



jag hör av mig om jag överlever :) :) :) :) :) :) :): ) :)heeeeeeeeeehe

spejar

Var finner man fina bikinis? Och då menar jag bikinis med bygelbehåar. Inte nå jädra trekantsbehåar som är skitsnygga men ger noll stöd åt mina två anhängare.
Det finns bygelbehå-bikinis; heltantiga och superfula. Liksom vadå, är det bara tanter som har bröst nowadays?



Var finns ni, fina bygelbehå-bikinis? Hoho? Var äääääääääär ni?


Nu är jag klar med historian för idag. Jag får helt enkelt hinna med allting imorgon. Vare sig det är rimligt eller ej.

Kanske hinner skriva lite ikväll. Hur går det för resten av mina historie-friendidos?
Håll modet uppe

Malaga, höstlovet 2010; bokat!

lördag, maj 15, 2010

Svart kaffe och poesi

Jag är lillgammal:
- Vid min säng ligger en korsordstidning. Jag löser varje kväll innan jag läggar mig.
- Jag lyssnar på musik som Ulf Lundell, Phil Collins, Bruce Springsteen, Genesis, Winnerbäck
- Jag läser böcker av Väinö Linna, Ernest Hemingway, Jane Austen, Ulf Lundell, August Strindberg (men ja, that's IBs fault..)
- Jag har, en lördagkväll, suttit ute på altanen med fyra vuxna i 40års åldern, samt sjungit Ulf Lundell med två av dem. (Men det bara för att mina egentliga planer för lördagskvällen gick i stöpet...)
- Jag är väldigt sällan uppe till längre än klockan elva. Och är jag det somnar jag väldigt fort ifrån det sällskap jag är med.

ja.. det är rätt tragiskt det här. Och jag har just fyllt arton. Synd att man ska va en sån jävla genomtråkig människa!

onsdag, torsdag


konventikelplakatet

har hittils skrivit ett rätt dåligt utkast till summary of evidence på history IAn. Tog längre tid än jag trodde. Och snart kommer det folk hit på middag så jag borde lägga undan plugget och byta om till lite mer anständiga kläder, typ, inte det skabbiga klänning jag har på mig nu iallafall.

Känns som att jag kommer få skicka in.. hm, typ, endast en plan of investigation och summary of evidence på måndag till first draft. Känns bra. (Y) :P

nu går jag och fräääääschar upp mig.


püss

Föresten, vet ni vad konventikelplakatet är? heehehehehe

det är fan inte lätt

Nu tror jag att jag har klurat ut det:

1. Nyläsarväckelsen,

baserad på böckerna, uppkom 1802

2. Piteå Christeliga församling,
bildades av separatisterna. Baserad på böckerna. 1858

3. Bodellismen / 3. Separatismen
Jonas Bodell
baserad på böckerna samt dopet
Natanael Lindqvist









Själv anser jag: separatist som separatist. Bok som bok.
och: vilka citat ska jag använda och huuuuuuuuur?



det är klurigt.

hej

Frukost idag blir pasta, kyckinggrya och hallonsoda. Woho, jag lever i ett nyttigheternas imperium. Not.
Och ja, det är min frukost. Jag vaknade för 45 minuter sedan och steg upp i god tro att klockan var vid tio. Fick lite smått panik när jag insåg att klockan var halv tolv och halva dagen hade passerat. Så nu äter jag, och snart ska jag fortsätta med historian. Har mer än halva kvar att skriva. Nu blir det evaluation of sources, känns som den kneeeepigaste delen.


sovmorgon på måndag!

dunder och dån

Har precis kommit hem från Julia. Vi såg P.S I love you och fläskade. Hann även med en liten promenad och prat innan det förbannade åskvädret satte igång. Har fan i mig aldrig varit med om sådana blixtar; det var inga Harry Potter-blixtar direkt, men däremot lyste hela himlen upp med jämna mellanrum, det dånade och regnet öste ner. Hade dessutom tagit cykeln till Julia så att cykla hem kändes inte sådär jätte toppen direkt, lite av ett självmordsförsök nästan.. Fick iallafall skjuts hem av några nästan främlingar som jag är genetiskt kopplade till och det var ju hemskt snällt. Visserligen hade det väl varit trevlig att spontant slagga hos Julia men jag måste upp i tid imorgon och göra historia.. woho!

Och trots de mängder av glass jag satte i mig är jag lite hungrig.

Nu korsord (mina älskade älskade korsord) och sedan sova. Natti!

fredag, maj 14, 2010

klämdag

vaknade idag och kände mig seeeeg som deg. Ont i huvudet, ont i nacken, ont i kroppen, ont i halsen. Bää.
Men jag klarar mig. Två koppar te gör susen.

Idag ska jag börja skriva på historian och sen ikväll kommer Julia och så ska vi grilla. Myselimys! =)

torsdag, maj 13, 2010

torsdag

Åkte direkt från skolan till Karin igår, skulle in på MQ för att köpa the dress men det var ju dag före röd dag, så det var ju stängt. Nåja. Kom till karin och hennes lägenhet vid sex tiden, vi snaskade nötter och diskuterade Andarnas Hus, sen tog vi cykeln och Karin tog mig med på en liten sight seeing tur runt Grans vars vi träffade massa rara, pluttiga och bräkiga lamm.
Vi hyrde även film (New Moon.. oh lord, så vi skrattade!) gick ut och grillade, blev skällda på av en lustig och lite obehaglig herre, chillade, myste och tjejsnackade.
Väldigt väldigt trevlig.

Idag återvände vi åter igen på Grans, hälsade på fler djur, åt på paltserian, köpte glass och åkte hem. Väldigt nice!

Ikväll blire film och Spanienplaner med Jennifer och imorgon och resten av helgen har jag en hel del historia att göra.. woho!

Nu har jag ordbajsat nog för idag.
CIAO

tisdag, maj 11, 2010

hahah

Bara för att slå mitt egna rekord och publicera tre videos på samma dag.. öh.
Men jag fann denna med tanke på dagens läsande av mony python citat och... behöver jag säga mer, ens?

NOSTALGI!



och den här jäveln, den var läskig.

filosoferingar

Blir film med Jennifer på torsdag istället, så ikväll ska jag försöka göra historia och så ska jag nog ta mig sjuttsingen göra lite chokladbollar.. hade suttit fint.


Fast egentligen borde man ju träna.


Fast näe. Ibland får man vara tjock!

mupp

Jag ska försöka få tummen ur nu och göra lite historia, ty imorgon hinns det inte med och sen.. måste jag börjar skriva. Men att läsa en hundratusen lång artikel ur en teologisk tidskrift från artonhundratalet känns inte sådär jäääääääääätte lockande direkt. Blir knasig av alla hafva och blifva. ujuj!

Annars kan jag berätta om min lustiga, knasiga och underliga cykelfärd hem från bussen idag: Jag cyklade på i lugn ro, drömde mig bort om vad jag skulle äta till middag (var väldigt hungrig!), tänkte lite lätt på kycklingbaguetter och chokladbollar och kände mig allmänt nöjd och glad. Cyklar förbi en grupp med människor och så säger en helt random människa "tjena!", och jag har ingen aning om vem männskan var. Dessutom sa han hej precis när jag cyklade förbi honom, och i och med hans "tjena!" vaknade jag upp ur min matdröm och tänkte "vavava?" och så hade jag cyklat förbi denna random människa innan jag ens insett att jag borde säga hej tillbaka. Jag hoppas inte den stackars pojken blev ledsen. Men vad förväntar man sig om man hälsar på en främling? Jag går för det mesta i egna tankar och ibland reagerar jag inte ens om någon bekant hälsar på mig. Så, vad förväntar man sig? Nåja. Genom att tänka så motar jag bort det dåliga samvete jag anser att jag borde ha.
Så, jag cyklade vidare såklart, lite skärrad över min otrevliga diss (men vad skulle jag göra? vända mig om och skrika : Hallåhallå på dig med!?) när jag plötsligt ser en liten hög av något brunt ligga på cykestigen. Cyklar farligt nära och ser att det är en groda! Jag blev så rädd att jag nästan kissade på mig när jag tänkte på hur jag nästan körde över den, och hur äckligt det hade varit med grodmos på framdäcket. Uschamej! Fy! Huvvaligen! Och den stackars grodan..
efter detta fortsatte jag min cykeltur under viadukten och upp för backen. Detta innebär att jag passerar en såndär grön hundbajskorg som hänger på lyktstolpar lite här och där, och jag är övertygad om att den sjöng för mig. 100% säker. Den visslade en dov melodi och jag drog slutsatsen att jag är helt dum i huvudet.
That's that. Roligare än så var det inte :)

ADJÖ. HEJDÅ. VI SES. FARVÄL.
Nu ska jag äta. Fyyy så hungrig jag är. jumjumjum. Eller, smasksmasksmask, som Jennifer skulle sagt.

måndag, maj 10, 2010

v. 19

Veckan ser ut att bli finfin!

Imorgon har jag två lektioner och slutar innan ett. Ska se skräckfilm med Jennifer på kvällen samt kolla bikinis och tagggga inför Spanien! Yeha :D
Onsdag kommer jag ha ett fett hål mitt på dan och ska försöka få med mig Elena till lekparken. Mehehe. Sedan hämtar fadren upp mig i Boden, vi åker till Piteå, jag köper min älskade klänning (se nedan) och sedan stannar jag i Öjebyn och spenderar kvällen med Karin!
Torsdag blir det History IA för fulla muggar, ska försöka göra bort så mycket som möjligt. Sen är man ju ledig också, och inte klagar jag.
Fredag kommer Elenan hit och vi ska äta crema di mascarpone och se på Don Juan de Marco. Blir najselinajs, jag längtar.
Sen Lördag och Söndag ska jag försöka få ihop lite CAS-timmar genom att kratta, sätta upp eldstaden osv osv, samt göra historian då, såklart..

BAJBAJ!

Photoshoot

Ett smakprov på vad Carro och jag pysslade med under två timmar, placerade i duschen. Haha.

söndag, maj 09, 2010

nudge nudge

Amanda Nyberg...

håller på att bli sjuk. Har inte ont i halsen längre, men har feberfrossa, rosiga kinder och febergräns. Förhoppningsvis blir det inte mer än så.

Nu ska jag ladda kameran inför imorgon osv, har tagit de anteckningar jag behöver och försöker lära mig slutartider, bländare samt brännvidd. Inte så himla lätt som man tror faktiskt. Och det här med teknik är ju inte min grej direkt.

puss
Today:

Historia, klura ut alla källors citat som jag behöver
renbädda
ut och springa/gå
kolla introduktionsfilmen till kameran (slutartider, bländare osv)

Define nostalgia

Det här ger nostalgi-känslor hos mig. Bilder på bröd does not.

sun sun sun sunday

Mitt bidrag i norrmejeriers tävling. Synd bara att man skickade in den aaaallldelelels försent. Men, hur som haver, jag har fina minnan knytna till den och jag tycker väldigt mycket om den. Och det är väl vad som räknas.



Note to self: kolla igenom instruktions dvdn som följde till kameran. Samt ta med stativet till imorgon inför min och carros pohotoshooot.

lördag, maj 08, 2010

satt satt satturdayy

Har ont i halsen och äter strepsils. Motar undan alla tankar på att jag skulle vara påväg att bli sjuk. Mota mota mota mota.

BORTA!


Nu ska jag äta ett äpple och lägga mig tidigt. Händelserik kväll as usual.

puss!

pappa!

Jag måste säga att jag tycker fantastiskt mycket om min pappa. Han är utomordentligt bra, fin, snäll, hjälpsam och smart.
Hos honom finns det alltid svar på alla mina grubblerier, och om inte svar finns så får man åtminstone stöd, tröst och vägledning när det behövs.
Han är så klok, så klok min pappa.

Jag värderar våra djupa, analytiska och känslosamma dialoger väldigt högt. De är helt fantastiska och jag får alltid nya perspektiv på saker och ting efter att vi pratat på i sisådär ett par timmar. Eller kanske bara en kvart. Det mesta känns bättre när man pratat med pappsen, helt enkelt.


(Han må va dum i huvudet och lika mogen som en femåring from time to time, men sånt får man helt enkelt stå ut med.)

Jag älskar dig pappa!

lördag

Nu snart ska jag stänga av datorn och starta igång med History IAn.
Har hunnit vara in till Piteå med pappsen (övningskörde hela vägen. En liten bybo, i en stad med trafikljus.. det gick bra iallafall). Är nästan pank (var tog pengarna vägen? ångest..) så köpte ingenting, gick mest runt i affärerna och suktade efter sådana saker som man så gärna vill ha, men som man vet inte gör en lyckligare. Jag är väldigt nöjd att jag lyckades hålla i de få pengar jag har kvar åtminstone.

Nu: historia.

puss <3

fredag, maj 07, 2010

jag gillar barn

Vi har fått nya grannar. Två nya grannar.
Så idag fick jag besök utav en av dessa grannars lille son. Han kanske är i 5-6 års åldern. Har ingen aning om vad han heter men, han hälsade på iallafall, vi tittade på mina två små odjur samt hunden vi hundvaktar och han meddelade att på söndag eftermiddag skulle han komma igen. Haha. Rätt gullig unge det där.

Vi är ju hundvakt nu så han frågade:
Han: Är det eran hund?
Jag: Nej, vi bara hundvaktar den medans hennes matte är borta.
Han: Ska den vara här för alltid?
Jag: Nej, på söndag åker hon hem igen.
Han:... Åker hon hem för alltid då?
Jag: Nej, hon brukar komma och hälsa på ibland.
Han: Okej.. *funderar* .. är hon här på söndag?
Jag: Ja, ett tag, sedan åker hon hem.
Han: Okej.. men då kommer jag på söndagkväll då!

en positiv tanke

skönt att man gjorde bort nationella i eng B för ett år sedan :) :) :) :) :)
Meeen då har man ju såklart en massa annat som måste göras. Bah.

Och Elena, filmen är min nu. (Y)

torsdag, maj 06, 2010

lyssnar på

Salem Al Fakir - I'm so happy

I'm so happy, cause your gone
You are gone, it makes me happy
I've been waiting for so long
I thought this day would never come
When I could wave and say Good Bye

I'm so happy, do you know why?
Do you know what makes me happy?
A whole day is going by
Without a single thought of you
And I can smile because you're not near

La la la la la la

I'm so happy cause you're not here
You're not here, it makes me happy
Finally you disappear
Don't want to know where you are going
but you should stay where you belong

I'm so happy and that ain't wrong
There's nothing wrong with being happy
If you did listen to this song
We all can do this part together
Just grab your dearest and sing along!

La la la la la la

I'm so happy, 'cause you're gone
You're gone, it makes me happy
I've been waiting for so long
I thought this day would never come
When I can wave and say Good Bye

torsdag

Idag ska jag göra engelska och historia. Eng. är prio ett. Kanske diktar ihop något kort bara, fan att glömde papprena på skolan.. gah.

Nu: en till (!) macka och en passionsfrukt.

onsdag, maj 05, 2010

suck

Okej DP08, såhär ligger det till: fick just ett mail av klasskistan.se där de sa att lamporna inte kommer till dem förens 10 Juni. Detta innebär att vi inte lär få dem förens en eller två veckor senare, så jag tycker då vi skiter i det hela.

tisdag, maj 04, 2010

stress stress stress

det är mycket som ska göras nu, aaaaaaaaaah.

History IA
Extended Essay
English: poem on I know why the caged bird sings
Svenska WL1
English: Interactive oral


p.s jag höll just på att bränna upp köket. Snörde i lite smör i en stekpanna och ställde den på spisen, förflyttade mig sedan till vardagsrummet och blev lite uppehållen (?) där. Min näsa vädrade något bränt, jag återvände in till köket som då var fullt av os och rök. TJOHO! DImman har nu förflyttat sig till tvättstugan. Ska öppna fönstret där för det rummet är så himla litet.. så, in i dimman nu då. Bokstavligen! d.s

måndag, maj 03, 2010

måndag

Åkte hem med tidiga bussen pga förhatlig huvudvärk, mensvärk samt allmän degighet. Har tagit det lugnt hela eftermiddagen och imorgon börjar allvaret. Ska börja med History IAn ordentligt då, den ska in snart. Sen är det ju svenska WL1:an samt extended essay.. vi har vad vi gör innan lovet, dvs.

Blev lite glad då vi fick tre nya böcker på svenskan idag. Ska ta och börja med nån av dem så fort jag läst ut I know why the chaged bird sings samt porträtt i sepia.. :)

CIAO BYE

söndag, maj 02, 2010

Nudelhuvud

Nu lägger jag undan EE-arbetet för idag. Måste gå vidare och läsa ut Stolthet och Fördom. Ska lägga upp lite bilder sen på vad jag fyndade i torsdags, jag hittade ju nämligen ett par finfina shorts som älskar mer än allt annat här på jorden. De var underbara.


För övrigt funderar jag på att skaffa blogg på blogg.se enbart för att man kan göra fotobloggar där, mkt bättre upplösning på bilderna osv. Ser proffsigare ut.
Jag vet inte, vi får se. Nu ska jag göra nåt annat en kort liten stund innan jag tar itu med Austen. Åh, jag är så himla mycket nudelhuvud just nu.
Allting.. snurrar.
Har suttit här vid datorn med historian/extended sen klockan.. elva typ. Tjoho!
Jag kommer få sitta här ett par timmar till känner jag, är inte klar med hälften på extended (innehållsmässigt, men räkna ord mässigt så är det nog mer än hälften..) Fy.

En godispåse hade helt klart lättat upp stämningen lite.

Suck

Jag är inte riktigt klar med historian ännu men nu måste jag prioritera och gå över till Extended Essay nu. Den ska in imorgon. Aaaah. Jag har halva skiten kvar att skriva och den halva jag har skrivit hittills är helt värdelös.

Sen kom jag på att jag har en IA i historia som ska in måndag vecka 20. Gah. Det tar aldrig sluuut. Och en WL1 i svenska. Gah. Det tar aldrig sluuut.


När skulle jag få tid över till att leva då? Huh?
Okej, nu börjar jag med plugget på en gång. Det är så mycket som ska bli gjort. Fy!

Börjar med historia
sen extended tills den blir klar
sen matte
sen svenska.

Bara börja på en gång då!

lördag, maj 01, 2010

Ulf Lundell - Jag saknar dig

Jag längtar inte längre efter att ha dig här
men jag saknar dig
Som om min själ har gått ifrån mig
för att vara hos dig
så saknar jag dig
Jag önskar att jag aldrig
hade träffat dig där
Såna som vi vet nog inte vad kärlek är
men jag saknar dig

lördag

Har hunnit vara och gymma. Ska ta och sätta igång med Extended Essay, har nämligen hundra andra saker som ska hinnas med i helgen. Kör igång på direkten då!

Lördag:

[x]Extended Essay
[x]Städa
[ ]Läsa ut Stolthet och fördom
[x]Historia

Söndag:
[ ]Gymma/promenad
[ ]Extended Essay
[ ]Biologi
[ ]Matte

Wish me luck! Nu ska självdisciplinen flöda.

effektiv men ändå inte. Vart tog dagen vägen?

Hela eftermiddagen har gått åt till att plugga. Har suttit vid datorn i pappas kontor sen klockan två och skrivit extended essay samt nu de sista timmarna gjort historia. Är inte klar med extended och inte med historian heller, men nån måtta får det väl vara. Klockan är ju åtta nu, och det är lördag..

Imorgon ska jag börja med att göra klart de sista 3 historiefrågorna när jag har Linus till hands, kan hända att jag behöver lite hjälp av honom. Sedan blir det extended essay för fulla muggar, tills skiten är klar. Kanske hinner jag kolla igenom den en sväng extra på måndag innan jag lämnar in den också..
Sen måste jag hinna med att göra svenskan samt läsa ut stolthet och fördom. Aaaaah. Har kanske en 60 sidor kvar sådär. Suck. Biologin skulle också bli gjord, hemmalabben vi fick. Det visade sig dock att jag hade glömt den på skolan.. fan. Får ta det på måndagmorgon. Svenskan likaså, antar jag.

Och helvete, jag har ju matte att göra !!! SATAN. När det väl börjar komma plugg kommer visst allt fanskap på samma gång. Men jag antar att jag får skylla mig själv som inte skrivit Extended tidigare... jaja. Nu ska jag städa och sen koppla av lite. Har varit full fart heela dagen lång. Imorgon ska jag vara ännnu mer effektiv.

HEJS

kanske blir norrman eller nåt

Min EE kommer suuuuuuuuuuuuuuga. Yep.
Jag kan inte uttrycka mig på svenska längre, och jag har aldrig kunnat uttrycka mig på engelska. I guess I'm screwed.
Hela analysen so far (EE) stapplar sig fram med för mycket punkter, för lite synonymer och ständigt återkommande fraser. Hela arbetet är otroligt oproffsigt skrivet, helt enkelt !

När hände detta? Förr bara rann det ord ur mig, nästan så att jag var tvungen stoppa mig själv. Nu pressar jag ut stavelse efter stavelse och det hela blir. bara. bajs.

FY!