torsdag, december 03, 2009

Amandas bakskola


Utrustningen är viktig: Förkläde, kavel och ett jävla humör.
Det ska vara rent och snygg där du ska arbeta. Städa undan all skiiiiiiiiiit!

Tag fram samtliga ingredienser. (Se till att ha dem hemma. Annars kan det bli problem. Now you wouldn't like bread without flour in it, would you?)

Tvätta händerna!! Med diskmedel, hansprit, desinfektionsmedel, lusshampoo.. man ska var försiktig i influensatider!
Blanda ihop alla ingredienser och knåda sedan degen. Är du på dåligt humör kan det vara busigt att slå lite på den. Knytnävar är tillåtna.

Låt degen jäsa under bakduk i ungefär 30 min.
Medans du väntar kan du alltid lyssna på lite Winnerbäck.

Rulla ihop degen till fina baguetter. Avlånga och smala. Yeeeah
Så ska degen jäsa, IGEN!

Så ska bröden ligga och svettas i ugnen i ungefär 20 minuter och sedan är de såhär fina. (Och bleka. Och oformade. Och mystiska. Och förmodligen inte genomgräddade heller.)
And done!

2 kommentarer:

Marika sa...

LOL! XD Vilken rolig liten bakskola. ^^ Fler lektioner! =P

Malin sa...

Hahhahaha. I WILL EAT ONE