lördag, oktober 31, 2009

Lördag:

[x]Gym
[ ]Cas-fix
[x]Läsa Thing Fall Apart
[x]Powerpoint

fredag, oktober 30, 2009

I eftermiddag ska jag:

- Göra engelska (powerpoint)
- Städa burarna
- Läsa ur Things fall apart
- Renskriva och läsa igenom biologin

torsdag, oktober 29, 2009

Sova sova sova.

Fast jag är inte trött.

Men jag ska sova sova sova ändå.

då teater känns mer relevant

Eftersom jag storstädade (Läs: Sanerade) rummet idag så är jag mer än nöjd då jag sitter på min renbäddade säng och kan blicka ut över ett golv som inte längre är täckt av diverse klädesplagg. Min ljuskrona lyser mysigt i ena hörnet av rummet och mina hyllor med uppstaplade böcker ser väldigt bildad och ordningsam ut. Hurra!
Jag hoppas nu inte att ni får bilden av mig som en pedant; åhnej. Men ordning är alltid en lyckokälla.. hrm. Snart ser det dock ut som vanligt igen. Men jag måste medge att det är lättare att hitta kläderna då de ligger på golvet än då de är inlagda i garderoben under hundra tusen andra klädesplagg. Typ..

Nu ska jag kurera mig med alvedon och kanske dricka lite te. Och tända mitt doftljus! Fan, jag känner mig spirituell ikväll.
Så, sitter här med migrän. Myspys!
Vaknade vid nio, steg upp, gick och la mig framför tvn där det inte gick något bra program alls. Såå, jag kollade Barnkanalen där det var Nicke Nyfiken.. jag somnade igen i soffan och sov fram till elva, med en dundrande smärtsam huvudvärk i halva delen av huvudet. That's migrän.
Har ätit bullar till frukost samt hunnit städa upp i rummet, damsugit osv. Ska ta tag i dammtorkning och sånt också. Trååååk.
Sen blir det sjukgymnasten vid fyra, efter det in till Boden och SkiFix för att kirra carwingskidorna och sedan hem och ut på byn då det är kvällsöppet ikväll. ;p sällskapet blir trevligt iallafall! :)

onsdag, oktober 28, 2009

msn

Amanda säger:
Jag är förlovad med Winnerbäck, btw. Han vet bara inte om det än.
Han vet inte att jag bär hans barn heller
*host*
eller njaa.. det där blev obehagligt.
Carjala säger:
hahahaha!!!! XD you just crossed the line dude!!!
Idag blir det 5minuters kola och glass med EÅ. Najsbajs.

I övrigt så ska headern bytas så snart som möjligt, denna är bara ett substitut. ;p

Och HA SÅ KUL Pelikanen, i Paris, din jävel! ;P



Nu frukost sen gym.
Bye.

tisdag, oktober 27, 2009

Det värsta med att sitta uppe och uggla om nätterna är att man blir så lättillgänglig för allt dåligt. Lättpåverkad. Svårt att uppehålla tankarna med glada saker.
Och egentligen spelar det ingen roll om man går och lägger sig tidigt, för då fördrivs tiden bara med att ligga och fundera och analysera.

Det tär mer på mig än vad jag först trott. Men det blir väl så då man pressar bort saker. Förvarar dom i bakhuvudet istället för att ta tag i dem. Jag trodde att det skulle hjälpa att bara vänta på resultat och se.
Men ändå undrar jag om det finns mer jag kan göra, om jag ska greppa tag i det hela ytterligare en tid, om jag kan anstränga mig lite hårdare.
Jag vet inte.

Jag stängde aldrig nånsin några dörrar,
jag bara gick ut.
Och du fråga och jag svara
"Det är klart att jag saknar en dag som förut"
- Lars Winnerbäck
Vi märkte nog aldrig riktigt vad som hände
Förrän allt var slut
Och igår kom vintertid och jag tror att jag kände
En dag som förut

För när snön hade kommit och marken hade täckts
Var vi mitt i vår ljusaste tid
Nu har löven fallit och minnena väcks
Jag kan fortfarande höra ditt liv

För man saknar sånt som man inte har
men vi har fortfarande långa vägar kvar
Jag har lärt mig att längta är bättre än att ha
För man saknar inte sånt som man har
Och jag kan inte längre låtsas vara att jag fortfarande är den jag var förut, även om jag önskar.
Det är dags att acceptera den jag blivit,

och hoppas på att även andra accepterar det.
Jag satt uppe halva natten och laddade upp gamla bilder från nåra USB-minnen jag hittade. Däribland alla Oxford bilderna! Fortsätter att ladda upp dem nu. ;P
Aja, blev några smärre förändringar i dagens planer, såhär blir det:
- ladda upp bilder
- handla
- baka bullar/oreo kisses
- träna
- mysa med rarhunden som komme hit ikväll! <3

måndag, oktober 26, 2009

Lars Winnerbäck - Om att älska sig själv

Det här är nog det vackraste stycke text jag har läst. Det bästa stycke text jag har läst. Och nej, det beror inte på att jag är galen i Winnerbäck i övrigt, det är för att innehållet i texten är så otroligt relevant och vackert skrivet.
Varsågoda:


Lars Winnerbäck - Om att älska sig själv
Du har ett ansvar i livet. Att älska dig själv, så gott du kan. Det är ditt enda ansvar, ditt enda uppdrag och din enda möjlighet. Ingen annan än du själv är skyldig att göra dig lycklig. Det är svårt. För dom som inte lyckats blir fulla av avund och gör allt för att du inte ska kunna älska dig själv.

Dom ger till exempel ut tidningar med perfekta människor i för att få dig att inse att du inte duger. Dom tar vara på ditt tvivel och använder det när dom ska sälja bindor och rakhyvlar och deodoranter.

Men lika lite som du är skyldig dom lycka är du skyldig till deras olycka.
Du har bara dig själv och ditt enda uppdrag är att vara du.
Om du inte lyckats förut kan det vara en strålande bra årstid att börja på.

Livet är en ensam-grej. Allting har ett slut. Påsklovet har ett slut, sommaren,
en bra film har ett slut. Och när det är över är du ensam igen.

Då och då är du ensam.
Det enda du kan komma tillbaka till är ensamheten och du måste älska den. För om du gör det kan allt annat få vara hur bäckligt som helst.

Framtiden kan vara ett orosmoln. Vi får höra så mycket olika saker om framtiden.Vi vet ingenting och försöker måla upp scenarion och skräckexempel och troliga situationer.

Där har vi nog mycket att lära av guldfisken. Den vet ingenting om framtiden.
Undrar inte och oroas inte. En guldfisk älskar sig själv. En guldfisk lever i nuet. Den har, vad jag har hört, ett minne på 5 sekunder, ungefär.Det har ju inte människan. Vi har ju ett fantastikt minne. Men det kan tyckas ganska meningslöst om vi ältade istället för att bara låta det vara.

Att älska sig själv är ingen "satsa på dig själv"-grej. Det är en "du duger som du är"-grej. Det får inte förväxlas med egoism eller djungelns lag. Alla jag träffar, allt jag ser och allt jag hör är ju ingredienser i mitt liv.Det liv som jag har skyldig att älska och vårda. Jag är inte så bra på det men jag jobbar på det.

Ingenting är egentligen särskilt högtidligt eller glamoröst. Det blir vad man gör det till. Och snart har jag använt varenda högtravande klyscha som finns att tillgå. Det är underligt hur vissa meningar blir klyscher, bara för att dom sagts många gånger. Hur ord blir innehållslösa inte för att dom har har upplevts utan för att dom har slitits verbalt.

Det är dags att uppleva klyschorna. För det är bättre med en fågel i handen än tio i skogen. Det är det. Man måste stå på sig.

Och nu, i slutet av 90-talet när kvantitet går före kvalitet. Dom snabba klippens tid. Den hetsiga kroppsfixeringens tid. Dom tomma löftenas tid. Den innehållslösa humorns tid. Det är en tid som behöver så mycket ordspråk och klyschor över sig. Så mycket att vi snart kanske kan börja leva efter dom. Att vi snart kan börja älska oss själva.
Imorgon ska jag:

- Prata med folk på röda korset (CAS)
- Handla (oreo kisses)
- Träna på gymmet
- Städa burarna
- Städa mitt rum
- Läsa Things fall apart
- Gå ut och gå

söndag, oktober 25, 2009

Ska sova nu. Har gjort en extra koll på bussar inför imorgon. Man vet ju aldrig, haha..
Iallafall; SÖMN <3

Är yr och snurrig och håller nog på att bli sju, som sagt.

GODNATT FOLKS
Jag är missövd och har pms. Ingen jättehärlig kombination, nej.
Funderar på om jag håller på att åka på någon förkylning också då kroppen är helt äckligt matt och seg. Jag kanske slår på en film, gör varm choklad och poppar popcorn.

By.
Åh Eleeeena varför ska du fara till Turkis för? :( :( :(

Lördagsrock och söndagsfoto


Nu är jag hemma. Det tjorvade en hel del med bussen hem idag också, tur att jag hade Malin med mig! :)
Iallafall stod vi och väntade och väntade, men ingen buss anlände. Tillslut kom en gul taxibil förbi och chauffören sa att vi som skulle till destination Älvsbyn skulle vi åka med honom, vilket vi gjorde. Malin och jag placerade oss längst bak i taxibussen och sitter och pratar/stressar över Malins anknytande bussar hon ska passa. Så plötsligt hör vi från radion "Din senaste singel Jag får liksom ingen ordning..." och sedan även Winnerbäcks röst. Hupp hupp! Hurra! En intervju. Vi belv glada och lyckliga och log fånigt. Så bad Malin chauffören att höja och sedan poppade vi loss till "Jag får liksom ingen ordning" som så lägligt spelades efter intervjun.
Vilket underbart sätt att fira att det är en månad kvar :) Haha.

Jag måste lägga ner detta nu. Jag känner mig som en fjortis. Vad pinsamt.
Elena och jag missade vintertiden, hahaha.
Så när klockan ringde halv tio och vi skulle upp för att hinna med bussen visade det sig att klockan bara var halv nio. Skickligt!

Åker iallafall hem med 11bussen, får sällskap av Malin faktiskt! Trevligt trevligt :)
Så när jag kommer hem blir det att få tag i Julia så vi kan planera morgondagens engelskaplugg. Och Emma! Jag måste ringa Emma. Damn, jag hatar då jag inte har några pengar på telefonen..

För övrigt var det trevligt att chilla hos Elena hela kvällen om än det var aningen oplanerat. Men jag måste ju bli mer oplanerad, som sagt. Hahha.

Byyyee!

lördag, oktober 24, 2009

Jag lovar att ingen kan gissa vart jag befinner mig nu.

Jag skulle ha suttit på bussen och varit framme i Älvsbyn om ungefär 10 minuter, men nej, det går inte, eftersom det inte fanns någon jävla buss! Jävla ltnbd har drivit med mig som fan, må jag säga. (För att jag skulle ha läst fel är ju helt otänkbart.) Så jag befinner mig hos Elena nu! Men det är ju inte illa det heller, haha :)
Och jag får t.o.m lyssna på Winnerbäck :D

fredag, oktober 23, 2009

Du luktar rymdsvett!

Poesi för mig

Så allting du sagt eller gjort, eller vill hålla kvar
blir kvällsfotogen
Och allt jag fördömt och förnekat är springande dar
på tappra små ben
Det finns nu, det finns då, det finns sen om du vill
Men det finns inget annat att hålla sig till
Och allt blev så mycket och kvoten är full
Så för din, för min, men inte för kärleks skull
Kom och skölj mig inatt

Stormen tar fart över frosten igen
Och vilsen väntar på värmande vän
När som jag tröttnat på Jag Min och Mig
blir jag svag, blir jag rädd, att nånsin förlora dig
Håll om mig inatt

Om du finns, om du kan, om du vill komma hit
Kom hit, kom hit
och slunga mig rätt in i smeten
Jag faller med flit
Nu ska jag inspireras av Malin och blogga om sådant som gör mig upprörd och arg.

Vi har under ett par veckors tid jobbat med Global Issues på våra engelskalektioner. Vi har diskuterat, redovisat och fördjupat oss i världsliga problem så som fattigdom, kvinnoförtryck och arbete under alldeles för låg standard. Främst har vi riktat in oss på Afrika och fått se under vilka förhållanden människor jobbar för att vi ska få tandborstar, tröjor, skor och dylikt. Vi har också fått rikta in oss på olika organisationer som jobbar emot just detta; allt från Fairtrade till Getbanken och UNICEF – vad dessa organisationer vill, vad de gör av pengarna vi donerar och vad för krav det har. Detta har ärligt och uppriktigt varit bland det mest lärorika jag blivit undervisad i.

Det finns något som kallas för Group of eight (G8), vilket är en grupp som består av några av världens rikaste indstriella länder. Gruppen är ett sammarbete mellan USA, Japan, Frankrike, Ryssland, Canada, England, Tyskland och Australien.
G8-mötet sker en gång per år då gruppen diskuterar Globala frågor så som världsekonomi, klimatförändringar och frihandel.

Vid årets möte i L'Aquila, Italien, deltog rekordmånga deltagare; 28 länder och 10 organisationer. Därav en liten del av vad man kan kalla ”elitens” fruar, som skulle medverka under G8-mötets sista dag. Under den dagen diskuterades bristen på mat och vatten i Afrika. För att visa sitt stöd och uppmuntra till bistånd, flögs 5 Afrikanska barn till Italien där mötet hölls. Där skulle de bli bjudna på middag av fruarna. En middag som visade sig bestå av sojamajsgröt, serverad i röda muggar. Priset på denna ”uppmuntring gentemot bistånd” kostade 2 miljoner kronor och bidrog till en kopp gröt åt en var av de 5 barnen.
Hur ska detta uppmuntra till bistånd då signalen det ger är; skänk pengar till fattiga barn i Afrika, de får en liten del av summan och resten används till organisationens ansikte utåt i världen. ?

Jag läste i en tiding en gång, om en fotograf som jobbat med kvinnors situation runt om i världen. Ett reportage hon hade gjort handlade om Hollywood fruar och deras välgörenhets fester. Om detta reportage sa fotografen: ”Självklart är det bra att de ordnar välgörenhet. Men det handlar fortfarande om att rika ger till de fattiga, - men bara när det passar dem själva.”

Vi måste komma ihåg att i dagens samhälle handlar det inte om att ge pengar till utsatta människor, det handlar om att hjälpa till självhjälp. Hur ska vi få fram detta budskap då två miljoner kronor läggs ut på att få G8-gruppens elithustrur att se ut som goda féer i tv?

Om du vill läsa mer kan du göra det här och här.
Om du vill se tv4 nyheternas inslag om detta kan du göra det
här.

torsdag, oktober 22, 2009

Har gjort en ändring i önskelistan:

- Solen i ögonen - en film om Lars Winnerbäck
- Stativ till kameran
- The sims 3
- Presentkort på H&M
- mp3/iPod
- Skrivbord
- polarisationfilter till kameran
- Starfilter till kameran
- pengar



Jag MÅSTE ha den.
Jag måste säga att jag börjat uppskatta koffeinets effektivitet. Det trodde jag aldrig att jag skulle göra. Det är dåligt att bli beroende, jag vet, jag vet. Men som det är just nu, kan jag inte tycka att det finns några andra alternativ. Jag äter redan vitamintillskott (för de mörka eftermiddagarna är en stor bidragande faktor till min trötthet) jag har inte råd med godis och bör dra ner på det rätt ordentligt och jag har heller INTE TID ATT TRÄNA. The last one stör mig mest, måste jag säga. Min rygg och nacke är nu i ett mycket värre skede än vad det någonsin tidigare varit i - det är också en anledning till denna ständiga trötthet. Att ha ont tar på energin, som fan.

Så ja.. detta är bara en tillfällig lösning. Promise!

Nu psykologi.
Ikväll ska här pluggas psykologi. (Åter igen). Har sista tre frågorna kvar, annars känns det som att jag är hyfsat förberedd ändå. Phew, tänkt att snart är veckan ääääntligen slut. Trodde inte det var möjligt att jag faktiskt skulle överleva, haha. Och sen är det lov! Så på Lördag blir det Luleå och kolla på Elena och Walter som spelar. Yeha! Sen middag efter det, mysigt det med. Så ska det hinnas med att göra Engelska (Julia och jag har världens bästa idé. Mohaha.) så då blir det ytterligare ett besök i Luleå, alternativt besök från Luleå. Haha. Vi får se hur det löser sig.
Aja, så ska jag hinna med att chilla en natt i Karins lägenhet samt jobba.
Och PLUGGA. (Aldrig kommer man ifrån det.. hah)

Jag måste ta tag i sömnen igen. Känner mig fasligt yrslig för tillfället.

onsdag, oktober 21, 2009

Vad jag gör just nu:


Vad jag borde göra:
PSYKOLOGI !!!
kanske dags nu. Måste bli klar innan Greys!

Påminnelse till mig själv:
Fundera på tema till interactive oral!
Det är snart dags för nytt utseende här på bloggen. Alldeles för ljust och.. sommrigt. Aja.

Vi hade matteprov idag. BRÖL på det.
Men jag måste säga att det gick bättre än förväntat, men ändå inte bra. Aja. Övning ger färdighet.. eller nåt. Och nu kom jag just på hur jag skulle kirrat en av uppgifterna. Suck.
Ikväll ska här pluggas psykologi, MASSOR. Jag ska börja snart. Har en hel del att göra, dessvärre. Suck suck.

Jag raggade upp Julia på engelskan idag (Hahahah):
Jag: Ååh, jag vill inte redovisa ensam!
Julia: Nej, inte jag heller!
Jag: .... ska vi göra nåt ihop?

haha. Lol.

tisdag, oktober 20, 2009

Jag gjorde inte matten. Istället gick jag ut och gick, kom hem, gjorde varm choklad, satte mig vid datorn och började kolla igenom gamla bilder.
Hinner plugga på min sovmorgon imorn. Frågan är bara: var ska jag hitta energin till att plugga på psykologin? Orkar inte gå ut och vända på varenda jävla sten..

Här har ni iallafall en pluttig liten Amanda för ungefär ett år sedan. Jag hade en mycket finare lugg då.
Jag måste göra matte. Jag måste. Vi har prov imorgon. Suck suck suck.
Men jag vill fota, lyssna på Winnerbäck och äta godis. Men sånt får man inte göra då man går IB. Inte jämt och hela tiden iallafall.


Jag önskar jag bodde i en Marsmallow.

Phil Collins - Do you remember?

We never talked about it
But I hear the blame was mine
I'd call you up to say Im sorry
But I wouldnt want to waste your time

Because I love you, but I can't take any more
There's a look I can't describe in your eyes
Yes we could try, like we tried before
When you kept on telling me those lies

Do you remember.

There seemed no way to make up
because it seemed your mind was set
And the way you looked it told me
It's a look I know I'll never forget

You could've come over to my side
You could've let me know
You could've tried to see the distance between us
But it seemed too far for you to go.

Do you remember.
Till Elena!
(Lite halvt internt sådär)

Och i en dyster sal på ett kvinnohospital
där ligger en kvinna på en bår.
Hon har just fått sin tablett för sitt märkliga sätt
att börja skrika så fort det blir vår
Hallucinationer i forntiden,

hon tror hon har sett fåglar med ansikten
Svenskan är över, pheeew. Var inte så farligt som jag trodde, men nervig var jag och sluddrade gjorde jag. Jag anser fortfarande att en skriven inlämningsuppgift hade passat mig bättre. Hah.

Jag beställde just skolkatalogen och det. Såg mitt enskilda foto. Jag såg ut som en Mupppp. Inte lika farligt som i fjol (åh arma tanke..) men ändå mupppig.

måndag, oktober 19, 2009

Urdrag ur Lars Winnerbäck krönika "Om att älska sig själv" från Transit i P3.

Att älska sig själv är ingen "satsa på dig själv"-grej. Det är en "du duger som du är"-grej. Det får inte förväxlas med egoism eller djungelns lag. Alla jag träffar, allt jag ser och allt jag hör är ju ingredienser i mitt liv. Det liv som jag har skyldig att älska och vårda. Jag är inte så bra på det men jag jobbar på det.

Ingenting är egentligen särskilt högtidligt eller glamoröst. Det blir vad man gör det till. Och snart har jag använt varenda högtravande klyscha som finns att tillgå. Det är underligt hur vissa meningar blir klyscher, bara för att dom sagts många gånger. Hur ord blir innehållslösa inte för att dom har har upplevts utan för att dom har slitits verbalt.

Det är dags att uppleva klyschorna. För det är bättre med en fågel i handen än tio i skogen. Det är det. Man måste stå på sig.
Jag sitter och väntar på att koffeinet samt sockret jag proppat i mig ska börja verka så jag blir pigg och glad och orkar göra svenska och psykologi. Hoho!

Veckan innan lovet kommer se ut följande:


:( Stackars mig!
DP08 håller på att bryta ihop. Alla har vi påsar under ögonen och är på gränsen till psykiska sammanbrott. Och då har jag det ändå inte värst. Huh..
Redovisning imorgon, nooot nice!

Och sen fyller Lars Winnerbäck 34 idag! Wiho.
GRATTIS, haha.

söndag, oktober 18, 2009

Nu ska jag blogga ett kort, meningslöst litet inlägg innan jag går och lägger mig.
Är trötter trots mina två 11-timmars nätter i helgen.

Aja.
Sleep well cykelställ :D
Nu ska jag börja med engelskan. Usch usch. Jag kan väl inte direkt påstå att jag förståd så mycket. Inte heller att jag försökte förstå. Kämpa kämpa. Jag älskar IB. Jag älskar IB. Jag älskar IB.

Sen har mina bilder blivit ytliga och själlösa på sista tiden. (Kanske dom alltid varit iofs) Men det känns som att något fattas i dem. Åh. Det bådar inte gott inför CAS..



Nu är det fokus på att överleva veckan som kommer!!
Och Gbg-Sofia har köpt första säsongen av 21 Jumpstreet... !!!!!
BRÖL. Jag vill också.
Har precis kommit hem från stugan och har just gjort nudlar.
Fick en liten fix-idé om att jag skulle krydda mina nudlar själv istället för att använda kryddorna osm följerm ed (och innehåller massa dåliga Eämnen). Hm. Kanske inte min mest briljanta idé. Det är visserligen nyttigare, men inte godare. Och dom som känner mig vet att jag föredrar smak före hälsa. Haha..
Med tanke på det. Det hade suttit förjävla bra med en B&J idag, men ja, jag äger endast 13 kronor för tillfället och det är ju inte ens ett halvt glasspaket..
Så går det.

Nu ska jag snart ta itu med engelskan*. Har läst klart den och ska börja skriva sammanfattningen, sen blir det matte och gym ikväll.

Jag är iallafall glad för nu kan jag, för första gången på två dagar, lyssna på Winnerbäck igen. Phew. Mitt hjärta slår i normal takt igen och jag är inte nervös och stirrig längre. ;)

torsdag, oktober 15, 2009

Det blir inte nå jobb i helgen, då jag ringde för att fråga Anna om nycklar osv, sa hon att om jag ville kunde jag byta helg; jobba en annan lördag och få fara i stugan HELA helgen, i helgen. Och det var ju bra. Det var ju underbart! En sista helhelg i stugan är exaakt vad jag behöver just nu.
Nåväl, inte hade det varit dumt att jobba heller. Såg framemot det också. Men, eftersom det var no hard feelings, antar jag att det bara är att tacka och bocka för möjligheten.

Har en fråga kvar på psykologin nu....... det går trögt. Blir en SEN kväll ikväll, no doubts.

...

Somliga dar
tar jag in vad jag hör
det går kvällar ibland när jag inte
ens undrar vad du gör

Det är ibland som förut
ibland har jag känt att jag duger
jag har hämtat och samlat ihop
nog med kraft att gå ut

Jag ser dig fortsätta nu
med varsamma kliv
jag ser dina drömmar sakta lossna
från mitt liv
Jag är just nu klädd i följande: Ett långt linne, en långärmad tröja, en tjock långärmad tröja, flisbyxor, sockar, duntofflor samt HALSDUK. Jag har tänt 8 ljus som just nu lyser runt mig, samt gjort te. JAG FRYSER.
Och de som känner mig vet att jag ALDRIG fryser.
Detta är en ytterst traumatisk upplevelse.
NU har jag kommit hem. NU.
Eller egentligen var jag framme i Älvsbyn 15.10 men tiden sen dess har jag spenderat hos farmor i väntat på skjuts.
Så nu ska jag börja med svenskan och sedan ska jag göra psykologi. Jävligt mycket psykologi!

onsdag, oktober 14, 2009

Poesiafton

Det har varit så svamligt på sista tiden.
Det är så bra. Så underbart.
Jag minns inte när jag skrattade sådär underbart hysteriskt sist. Helt ärligt så minns jag inte.
Jag trodde jag tappat förmågan att göra det.

<3
Nu har jag håååål. Som i princip alla andra dar i veckan.
Carro och jag har gjort lite på engelskapresentationen som ska redovisas idag; Fair Trade. Blir nog bra.
Iallafullafall är jag så jäääääävla trött idag. Bröl! Att sitta med jackan över sig på två bussäten känns t.o.m lockande nu.. Ikväll SKA jag lägga mig tidigt. Jag ska. Direkt efter Grey´s.

Nu ska jag eta mit eple och läsa lite ToK. [Tee-ooh-kaay]

tisdag, oktober 13, 2009

Jag har så svårt att balansera mellan trygghet och panik.
- Lars Winnerbäck
Trött.
Jag ska sova snart.
Har ätit grymt mycket fika ikväll, men aja. Allt för CAS!
Eftermiddagen/kvällen var iallafall mys. Värt de två timmarna jag spenderade i bussen iallafall.

Nu sömn. Natti!
Min gnälliga inställning till matte tog en plötslig vändning idag då jag började med factorising (om än en vecka eller två efter alla andra.) Jag förstod! Allt var så logiskt. Bitarna föll på plats... Så, jag spred min lycka och gjorde även Anita lite glad. Eller så blev hon skitglad. Tycker lite synd om henne eftersom hon fick handskas med mina dåliga sidor under matten förra året.. gång på gång upprepade hon att "en dag släpper det, ska du se!" och jag grymtade bara till svar och såg ännu mer hatiskt på vår dåvarande lila, fula mattebok.
Men, som jag sa, nu har lyckan vänt och jag är inte längre ett frågetecken. Iallafall inte ett stort sådant. Förr var jag 18punkter stort ungefär, typsnitt Times New Roman. Nu är jag 16punkter stor ungefär. Och ett roligare, lyckligare typsnitt. (Har tyvärr inget exempel.)

Jag vet att ni alla älskar mina metaforer.
Nu är jag på ypperligt humör, så jag ska göra psykologi.

Sen blir det trevligt med middag hos Malin och Martin med Elena. Dom ska äta tonfisk och jag ska äta Kycklingmacka. Varför jag beter mig som en kräsen bortskämd unge är helt enkelt för att jag föråt mig på Tonfisk isomras och nu känner jag för att spy såfort jag ser geggan. Jag tvivlar starkt på att jag någonsin får lust att äta det igen.
Sen är det poesiafton ikväll, det blir myspys det med! Men pga min scenskräck väljer jag att inte läsa upp något, även om många Winnerbäck texter ligger mig varmt om hjärtat. Aja, Malin löser det åt mig! Haha.

NU PSYKOLOGI.
Sitter i datasalen nu. Elena läser en porrig dikt om en.. en varböld?
Aja.

Dags för matte eller psykologi nu.
Ciaoooooooooo.

måndag, oktober 12, 2009

Hm, min önskelista inför jul kan jag inte utöka nåt mer, det är helt omöjligt. Så, här kommer önskelistan inför min 18års dag eftersom jag kommit på mer skitnödvändiga saker som jag MÅSTE ha, enbart för att det är ytterst nödvändigt:

  • Solen i ögonen - en film om Lars Winnerbäck
  • Få se Tim Burtons "Alice in wonderland" starring Johnny Depp, på premiären.

Ja, så långt har jag kommit hittils. Haha.

Faller

Denne man är sannerligen en ordkonstnär.

Lars Winnerbäck - faller
Jag säljer inget längre, jag har stängt butiken
Jag gör mig inte arg på nån reklam
Tavlan är en fläck med färggrann ram
Jag ger upp, jag orkar inte bli besviken
Som du sa
Det är dags att dra

För vi faller, faller, faller

Jag lyssnar inte längre, jag stänger fönstret
Inget värt nåt, som inte inger hopp
Jag rusar inte längre erat lopp
Jag står kvar, ser ingen plats för mig i mönstret

Jag gömmer mig
Jag värjer mig
Internet har inte fungerat på hela dagen.
Iallafall var jag hos tandläkarn imorse och självklart var det en sån knepig tid att jag missade sista bussjäveln till Boden. Suck.
Jag måste börja ta med i beräkningen att DET GÅR SAKTARE ATT CYKLA DÅ DET ÄR JÄVLIGT MYCKET IS ÖVERALLT och man har en påse med 100kg skolböcker hängandes på styret.

Men jag har trots det varit rätt aktiv idag:
- Har hunnit storstäda rummet samt sortera en biiig hög med papper som legat i flera veckor.
- Har hunnit börja på nya svenska uppgiften.
- Har läst en massa jävla i "Liten Ida" (läste tills jag somnade och sov i två timmar. Hmm.)

Hade dock behövt göra matte och psykologi, men matten behövde jag hjälp med och psykologin har jag inte hemma.

Och nu börjar jag med ointressanta pluggplaneringar igen. Sorry :)

söndag, oktober 11, 2009

Jag borde:

- påbörja CAS-projektet då jag ska samla in kläder. (Snacka med röda korset osv)
- fortsätta sticka på CAS-halsduken
- Jobba ikapp i matten
- Skriva psykologin
- Renskriva matte anteckningarna
- STÄDA MITT RUM. Som fan.
- Prata med alternativ CAS-handledare på gym-projektet
- Läsa ut Liten Ida
- Börja läsa på Okänd soldat
- Städa burarna
- Städa upp allt spillt hö i garaget
- Börja läsa på engelskaboken
- Renskriva CAS-logg. (gym)

Aah, jag blir galen av alla borden. Men nu har jag lite perspektiv iallafall. En sak i taget! Imorgon blir det matte och psykologi på sovmorgonen, sedan träning + Liten Ida på kvällen. Borde verkligen sträckläsa för att få den utläst och bortgjord.

Natti

Stjärnsmäll

Vi drar åt olika håll du och jag,
och du har inte längre plats för något unikt i ditt liv
Det är som att vi båda gett upp,
tappat hoppet, slutat blunda; allt har plötsligt blivit
till något defensivt.

Märker du det också?
Känner du av det så som jag?
För det värker och smärtar och känns i mig,
hela tiden,
och det är så svårt att vara jag.

Jag tror inte du uppskattar mig så som du gjorde förr,
och alla gånger jag har försökt var tydligen onödigt mod.
Men vi gör våra val, det verkar som att vi är överens
fast ingen av oss vill vara den som drog.

Så jag cyklar hem, ännu en kylig kväll.
Det värker i bröstet och jag inser hur jag trampat förgäves.
Du var min säkerhet så länge och du har lämnat mig naken nu.
Jag antar att vi orsakat en stjärnsmäll.

Jag tror inte du uppskattar mig så som du gjorde förr,
och alla gånger jag har försökt var tydligen onödigt mod.
Men vi gör våra val, det verkar som att vi är överens
fast ingen av oss vill vara den som drog.

- Amanda Nyberg
Igår blev det en .. typ filmkväll med Emma och Linnea. hah. Blev inte så mkt film. ^^
Linne hade iaf en jävligt intressant bok. Synd bara att man är helt omusikalisk, heh.
Annars var jag bara jävligt trött och osocial.

Nu ska jag hoppa i duschen, sen matte, historia. Så ska en promenad hinnas med, och en timme på gymmet.

Puss!

lördag, oktober 10, 2009

Dejten med Elena gick braaaa. Jag spenderade natten där. Jag tror hon ringer mig igen.
;)

Iallafall var vi först och åt på Waldorf. Så det blev klassikern friterad kyckling, ris och sötsur sås för mig. Elena valde ett lite hetare alternativ; Chilikyckling. Haha.
Sen bar det av till Hemmakväll där vi öste ner massa onyttigheter i papperspåsar för att sedan traska vidare till bion. Inglorious basterds var bra, men lång. Jag hade otroooliga smärtor i den privata sittkudden de sista 45minuterna. Biofotöljer är inte alltid sådär otroligt sköna och nådiga, nej.
Det var iallafall mkt trevligt och idag har jag lekt lite med hennes bitchiga katt som ständigt ger mig dödande blickar och hatar mig i hemlighet.

Nå.. vad annars? Jag hade väldigt bra läsning på bussen iallafall även om gubben som satt framför mig var gammal och luktade illa.
Ikväll ska jag till Emma för att se film med henne och Linnea. Blir nice.

Snart middag.
Puss!

fredag, oktober 09, 2009

Ypperligt

Som jag just påpekat på facebook så sitter jag för tillfället i datasalen, helt ensam. Elena och resten av keminördarna nördar på tills halv fem. Och eftersom jag har skänkt en biobiljett samt mitt ybertrevliga sällskap till Elena ikväll, måste jag helt enkelt härda ut. Haha.

Annars har jag sett riktigt DNA idag, på ett proffsigt konkret vis. På psykologin hände inte mycket, lite diskussioner om jämn/udda tid och flum. Sedan lunch (gräddig och smaskig sås. Mmm!) Och historia där jag fattade absolut ingenting och kände mig väldigt dum. (Känslan lär hålla i sig tills på måndag eftersom jag knappast lär bli nå klokare under helgen). Sedan var det den älskade älskade SVENSKAN. Den räddar min vistelse på IB typ, haha. Fick iallafall tillbaka Creative Writing och det gick riktigt bra faktiskt. Känner mig nöjd :) Och ja, vad jag gör nu har jag ju redan detaljerat förklarat.

(Jag är hungrig. Och pappsen var snäll och bjussar Elena und mig på middag. Greeeaaaat.)

För övrigt funderar Julia och jag på att fylla små glaskulor med vatten och sedan släppa dom i huvudet på folk som traskar omkring i korridoren på våningen nedanför. Det hade varit skojjsigt. Hoho!

torsdag, oktober 08, 2009

- piller
- smink
- sovkläder
- BILJETTER
- pengar
- kläder

Det var väl så gott som allt.
Jag har previs vaknat.
Jag somnade direkt efter jag kommit hem, orkade inte fara och träna (alldeles för trött) och har nu sovit mellan 15.20-18-20 ungefär.
Jag är alldeles svag i kroppen, i armarna och helt seg och blurrig i huvudet. Inte ens Winnerbäck hjälper sådär jätte mycket.
Och nu måste jag göra biologi,
och sen packa inför imorgon: Bio samt sova i Luleeeeh. :D

JAG VILL SOVA MERA.

onsdag, oktober 07, 2009

På svenskan för ett par veckor sen snackade vi om dikter/strofer/låttexter som hade berört oss och varför. Jag sa att låttexter berör mig eftersom "någon annan satt ord på en känsla man själv inte kunnat identifiera." Så är det i detta fall. Precis, exakt så.

Är det mörkret, är det stressen, är det vintern, är det Stockholm, eller livet?
Jag är en av alla dom som tagit lycka, i sinom tid, för givet,
sen jag var barn.
Jag är en av alla dom som varit barn, men sen glömt bort den färdigheten.
Jag är en av alla dom som skyller sina sorger på den här planeten,
och den här stan.

Men ibland så är jag fast.
Kan Du känna likadant?
Att allt man gör är bara plast
och faktiskt föga intressant.
Denna vecka har varit.. speciell:
- Jag vann e blekrosa handduk med en same och en ren på (kallas tydligen ett pris..) från en tävling jag inte ens var med i. (Jag var inte ens i rätt kommun då tävlingen pågick..)
- Jag drack 6 flaskor vatten under tisdagen = många toabesök.
- Vi fnissade oss igenom en hel lektion med matte. Men det är lungt, nu vet alla i min grupp att jag är dum i huvudet när det gäller matte. Då slipper jag låtsas iallafall.
- Elena och jag har kommit på VÄRLDENS FUCKING BÄSTA CAS-PROJEKT.

:D
Sovmorgon, as usual.
Sov på bussen och missade att kliva av på Brogatan; vaknade i panik och såg busskuren försvinna bakom mig.
Var då tvungen att kliva av på medborgarplatsen vilket egentligen inte är så farligt så länge det inte regnar snöslask och man har för små, vita tygskor. Var blöt och arg då jag kom fram till Elena som kämpade på med Engelskan. Kämpade lite jag med men vi förstod absolut naaada, så vi gav upp. Typ.

Slutar sent idag, ska och träna, skriva klart labbrapporten och sedan se GREYS. Looking forward to it! ;P Ska dö i soffan ikväll och sedan somna tidigt.

Ordbajs-inlägg idag, jaja.

Puss.

tisdag, oktober 06, 2009

Nej, NU går jag och lägger mig för annars börjar jag tänka sådär onödigt mycket.

Natti

En ung Winnerbäck


Jag älskar minspelet!



Aaaaw! <3
Det är som att jag slits mellan ångest och känslan att vara tillfreds, beroende på situationen. Jag förstår inte riktigt.

Nu är jag hyfsat nöjd på ett icket-djupt plan iallafall.
Jag har, sedan jag kom hem 15.10 hunnit: Jobba på hp i 2,5 timmar (pengar!), tränat, ätit, skrivit klart kladden till labbrapporten (bara renskriva imorgon) och koppla av i soffan. Produktiv men rätt skönt, är fortfarande genomtrött i kroppen efter träningen, men det är väl ändå en underbar känsla? Feels gooood.

Ciao.

måndag, oktober 05, 2009

Åååh jag vet inte.
Jag orkar inte.
Jag är så rädd.
Och jag vet inte varför.

Och jag pratar inte om det fast jag vill och behöver.
Jag kan lyssna, men inte snacka själv typ.

Jag är så less.
Stackars mannen med medaljer som bara putsar sina minnen.

Handelsbanken här i Älvsbyn blev rånad idag.
Rånarna - tydligen tungt beväpnade - tog sig in genom ett fönster på baksidan och personalen flydde samtidigt som ett vittne ringde polisen. Sen har det tydligen varit helikoptrar och flygit runt här.
Så såg jag också en av de "civila" polisbilarna rycka ut då mamma och jag var på OK.
Bah.

söndag, oktober 04, 2009

Emotional

Jag känner mig lite som en blindtarm.
Jag finns där,
fyller ingen riktig funktion,
och skulle inte saknas om jag togs bort.

Jag orkar inte.
Mamma: Nu kan jag hyperlänka!
Pappa: Och jag kan hyperventilera


Humor hos äldre alltså.
Jag undrar vem jag hade varit om jag gått Media - textkommunikation i Luleå istället för IB i Boden. Förmodligen hade jag varit bättre på att skriva ett sista kapitel i Bröderna Lejonhjärta.
Men åandra sidan hade jag nog inte fått den uppgiften heller.

Hur hade mitt liv sett ut då?

Hej hösten


NYPONBUSKAR NYPONBUSKAR, HELA VÄGEN NYPONBUSKAR.

Uppdatering om Lördag kommer imorgon. (Idag)
Nu ska jag sova.

fredag, oktober 02, 2009

Jag skulle ju lägga mig tidigt! :( :( :(
Jävla svenskan.
Det är inte ens facebooks fel den här gången.
DET ÄR IBS FEL!


Nu sova. Puss

Läs om ni orkar. Puss i örat!

Amanda säger:
Åh vad jag älskar Winnerbäck
Och Jamie Oliver
och Calle i idol
och Ron i Hp!
och rödtotten i Greys!
Och... öh ja.
JOHNNY DEPP!
Jag älskar män
Elena säger:
JAG MED! :D De är fina (L)
Amanda säger:
Jag önskar bara att jag inte hade imaginary förhållanden med alla dom jag älskar, utan riktiga förhållanden.
Och så att dom måste bo så långt bort, GB, USA osv, distansförhållanden är lite knepigt :/
Mitt liv är så tungt :(
Fan vad jag flummar alltså.
NYPONBUSKAR NYPONBUSKAR, HELA VÄGEN NYPONBUSKAR.
Elena säger:
HAHA!
Hade varit så kul att träffa dig nu :D
Flum är bra :) Mer FLUM till människorna
Elena säger:
Men nu ska jag tydligen vara social med mor igen. Suck!
Vi ses imorn ska bli kul som fan
Amanda säger:
Mer Amanda-har-druckit-en halv liter fanta till folket ^^
Aw, okej. Hälsa från mig! Hahahahahha
PUSS I ÖRAT OCH HEJDÅ =)
Elena säger:
Du är en sjuk och full-på-läsk kvinna. Såna gillar jag! Hejdå:D
Nu sitter jag och dricker fanta och pratar med mig själv på msn, ty Elena ser på tv och svarar inte.
Då jag pratar med mig själv kan det låta ungefär såhär:

"Men nu ska jag göra svenska. Försöker komma in i rollen som Skorpan- en feg liten lort. (Inte så svårt för det är jag ju redan). Men jag har inte skeva ben iaf! Jag har biffiga ben.
Och nu är jag sockerhög och du ser på tv. xP Bah bah bah. Pusshej
"
- det känns mer patetiskt då man vet att man ändå inte kommer få svar. Hah.

Imorgon blir det Luleå med mami under dan, och sedan bär det av till Boden på fest för MALIN FYLLER 18! Yay. Och äntligen kan jag vara med på IBkvällarna igen. Super! :D

Nu ska jag göra svenska för på söndag ska det hinnas med annan skit; biologi - labbrapport, matte - ligger efter som faan, och träning.

Puss

torsdag, oktober 01, 2009

precis så

Somliga dar
tar jag in vad jag hör
det går kvällar ibland när jag inte
ens undrar vad du gör.


Det är ibland som förut
ibland har jag känt att jag duger
jag har hämtat och samlat ihop
nog med kraft att gå ut.

Jag ser dig fortsätta nu
med varsamma kliv

jag ser dina drömmar sakta lossna
från mitt liv
Ska jobba på tisdag! :D
Jag ska börja med svenskan, snart.
Först ska jag rulla ihop ett garnnystan innan jag börjar sticka (CAS).

SEN svenska. Verkligen. :)
Jag orkar inte träna idag, jag får ihop mina CAS-timmar i veckan iallafall. Jag kan träna ett extra pass imorgon..
Men, iallafall, jag orkar inte träna därför att:
- jag är svullen som en kooooooooo
- jag har ont i magen
- ont i huvudet
- är fruutkansvärt varm


Hu hu hu hu hu :(