lördag, mars 01, 2008

nougatbullar

Jag har bakat nougatbullar nu, mums! :)
IallaFullaFall var det första gången på typ 8år som jag bakat bullar, och första gången jag bakat själv. Det vart gott, grymt gott, men lite sött.

Linus är hemma i helgen, Maggan är hemma, hundarna hade hon med sig och Leo ! :)
Släkten är värst?
Nja, men det är skönt att ha dem hemma iallafall.

/amanda

2 kommentarer:

Urban sa...

Nougatbullar låter sjukt gott. Kan man få receptet? :]

HerrKantarell sa...

Jadå!

Deg:
50g jäst
5dl minimjölk
0.5dl flytande margarin
2Dl socker (kan dock minskas då nougat är rätt så sött)
1dl kesella mager
1.4l vetemjöl

Fyllning:
ca2tsk flytande margarin
Riven nougat (as much as you want!)

Garnering:
Ägg till pensling
Pärlsocker

Tillagning:
Sätt ungnen på 225-250grader

värm mjölk och margarin fingervarmt, tillsätt kesella och smula sedan ner jästen. Rör tills det blandats. Tillsätt socker och sedan mjöl, lite i taget. Arbeta med degen tills den känns smidig och släpper i kanterna.

Låt degen jäsa under bakduk ca30 min.

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela den i två degklumpar. Kavla ut degen till en avlång kaka. Pensla kakan med flytande margarin, riv sedan över nougaten.

Rulla ihop kakan och dela den i lika stora delar. Lägg dem i bullformar och låst jäsa under bakduk ca30 min. Pensla med uppvispat ägg och strö sedan på pärlsockret. Grädda i mitten av ugnen 5-8minuter (tills bullarna fått fin färg)