onsdag, augusti 31, 2011

På senaste tiden har jag mest jobbat och latat mig de lediga dagarna. Trots att jag inte längre pluggar, pendlar eller dylikt så går dagarna och veckorna så himla fort. Jag tror jag fick ihop en ca 11 extra pass de senaste veckorna. Inte dåligt!

Idag har jag börjat ta tag i mitt liv igen. Förutom att springvika i höst ska jag ju faktiskt plugga, ta körkort, göra en massa mindre resor till bla linköping, umeå, london etc, och börja förbereda inför tiden efter jul då jag förgoppningsvis drar iväg som au pair eller liknande.
Så idag har jag mailat sorterat, och donat lite. Inte lika effektiv som jag önskat men jag har fler dagar på mig, och det kommer behövas.. mycket som skall styras upp just nu!

Men. Nu pausar jag med en promenad i mina nya kängor (Hittade mina drömars boots i arjeplog av alla ställen..) upp på byn.

Ciao!

fredag, augusti 19, 2011

fredag

Nu ska jag iväg och jobba natt, sedan hem vid sju imorgon för att sova ett par timmar, fara och gymma och sedan mot kvällningen dra in till Luleå för att träffa minst två fina tjejor: Elena och Julia! Vi och lite annat folk ska till Heroes för att njuta av Elenas näst sista kväll här uppe i norr. Förhoppningsvis kommer finfina Karin också.

Nu ska jag strax iväg.

Hejsvejs!
(Om någon skulle komma på ett bra namn åt mig till en ny blogg full av bilder och recept kan ni ju höra av er.)

puss!

söndag, augusti 14, 2011

och här har ingenting hänt sen sist, här går dagarna och här går åren


Jobb jobb jobb. Hann i alla fall med en liten tripp till stugan igår. Åkte upp direkt efter jobbet, käkade kräftor med mor och far, somnade innan 10 och sov till 11.30, klev upp, solade lite, åkte hem, for och jobbade och nu är jag åter här igen. Imorgon jobbar jag min "sista" dag som jag vet om, och sedan är det ett liv i ovisshet som tornar upp sig. Kommer få hoppa in då jag behövs!
Tisdag åker jag upp till stugan igen och sedan till helgen ska jag ta adjö av Elena (fy vad sorgligt).

Och så är ju Augusti här så snart ska jag återvända till den där matteboken och till psykologin. KUL.

lördag, augusti 13, 2011

lördag

Idag börjar jag 06.45 så klev upp där kring 6-snåret. Senast jag klev upp så tidigt var.. ja, måste ha varit den sista förmiddags-turen jag gick, och det var väl kring den 15 augusti eller så. Så en månad sen då.. hehe, får livet att låta ganska gött då man inte klivit upp innan klockan 10 på en månad. Men så har jag ju jobbat natt också..

Blev inte så många timmars sömn då jag verkar okapabel till att somna innan 02.30, men inatt ska här sovas. Mycket och länge. Nice!

Så. Ska kolla vädret för dagen nu och sedan bege mig iväg.

Puss och adjö!

torsdag, augusti 11, 2011

torsdag

Jahapp. Då var väl sommaren över för denna gång?



onsdag, augusti 10, 2011

Ge mig en dröm att försaka

Jag tycker så fantastiskt mycket om Lars Winnerbäck. Idag gjorde jag en ny spellista i spotify med några av mina favorit-Lasse-låtar som jag glömt lite. Dom är så fina så fina så fina.

Strimmor - Lars Winnerbäck
Det är bara strimmor, ett litet kliv ut i världen,
vartän vi kom ifrån, vartän vi ska nånstans
Håll min hand i vimlet, människor som tror har en chans,
Människor som tror har en chans

Strimmor, ge mig en dröm att försaka
Jag behöver en stilla hand
Och ge mig ett fel som jag kan rätta till
och ett annat efternamn
Strimmor, hur många gånger ska våren
kunna drabba dig om igen,
och ljuga de vackra historierna
om den stora kärleken
Du och jag i strimmorna
Vi är sargade människor som tror,
vänd dig inte om

Det är bara strimmor, ett litet kliv ut i världen,
vartän vi kom ifrån, vartän vi ska nånstans
Håll min hand i vimlet, människor som tror har en chans,
Människor som tror har en chans

tisdag, augusti 09, 2011

en fredag

En fredag eftermiddag för ett par veckor sedan anlände Elena på busstationen. Vi surrade på ett tag, gick och handlade och sedan skulle vi fördriva tiden innan Julia kom mer mot kvällningen. Så, vi fördrev tiden med en liten upptäcksfärd och hamnade på en äng.Mot kvällen kom Julia och då åkte vi upp till stugan. Har inga bilder från resten av den eftermiddagen. På lördagen åkte vi båt! Här är jag i en något elvis-inspirerad frilla orsakad av blåsten.




Här är Julia! Söt som vanligt.Och här är Elena som grimaserar. Som vanligt.Sötisar!Sedan var det dags för grillning. Julia agerade grillmaster.Sjukt gott.Ännu en grimaserande Elena.På eftermiddagen packade vi ihop och åkte ner på byn igen. Julia och Elena åkte vidare mot Luleå och jag bytte helt enkelt bil och åkte upp till stugan igen, fast med mamma och pappa. Här är lite fint kvällsljus.


Det var allt! Idag mår jag inte så bra med huvudvärk och en väldig trötthet. Har haft ont i huvudet hela natten och det har hållt i sig under dagen. Tänkte att en liten promenad skulle få de att släppa men inte det. Befarar migrän. Ska nog sova ett tag. Är typ död.

onsdag, augusti 03, 2011

onsdag

Sov till halv ett idag ungefär, för att förbereda mig inför att vara vaken hela natten. Går på mitt näst sista nattpass ikväll. Jösses vad skönt. Jag trivs jättebra på mitt jobb, men som jag sagt tidigare så är nattpassen inte min grej. Hela världen blir upp och ner, och jag har svårt att sova på dagarna även om jag varit vaken en hel natt. Nej, jag föredrar nog dagarna ändå :)
Efter att jag vaknat insåg jag vilken sjukt varm dag det var, och drog med mig bästa mamma på en impulstur till storforsen där vi låg och solade, läste, åt glass och badade i några timmar. Mycket mysigt! Nu är jag lite tärd pga den intesiva värmen och mitt rätt så fattiga matintag idag, så ska lägga mig och vila en stund innan jobbet väntar.

Puss!

tisdag, augusti 02, 2011

Tisdag

Igår när jag klivit av mitt nattpass åkte jag hem och sov, sedan vid halv två vaknade jag igen för att på en gång bege mig upp på byn med diverse lönepapper och liknande. Efter detta drog jag upp till stugan, fiskade med pappa (utan resultat) och somnade sedan som en död. Idag tog mamma och jag bilen och åkte på loppis och antikaffärer. Hann även besöka både Piteå och Luleå stad, och sedan när vi kom hem varvade vi ner med film och popcorn. Mycket bra dag. Imorgon natt och torsdag natt är det jobb som gäller igen, och efter det är mina natt-turer slut. Har dock fått 4 dagars ytterligare jobb, vilket är topptopp!


Aaa. Blev mycket info här nu. Om någon dag kommer ett inlägg med lite pics. Tills vidare kan ni ju hjälpa mig att fundera ut ett namn till the new blog som jag funderar på att skaffa..

Hejs!