söndag, juli 31, 2011

Att vara vaken mellan 13.30 och 07.00

Jag tror inte jag är riktigt funtad till att jobba natt. Klarar inte av att vända på dygnet särskilt bra, dvs, jag sover inte så mycket på förmiddagen trots att jag varit vaken 19 timmar i sträck. Men det går finemang, absolut, men mer än 3 nätter i rad tror jag inte att jag klarar av. Inte om man ska vara på topp och kunna göra sitt bästa när man väl jobbar.

Snart drar jag som sagt iväg på mitt tredje och sista nattpass för i helgen, sedan får jag två lediga nätter och sedan har jag två kvar. Efter det är nattpassen slut. Ganska skönt tycker jag, dagarna är så mycket trevligare att jobba på; mer sociala och händelserika. Inte lika långdragna och ensamma. Men men, jag är absolut jättenöjd över det jobb jag har och att jag faktiskt fick det. Trodde där ett tag att jag inte skulle ha något jobb på hela sommaren, och man behöver ju faktistk en anledning till att kliva upp ur sängen på mornarna. (Eller ja, förmiddagarna i detta fall)

Imorgon blir det inte mycket mer än en hel del sömn, inlämnande av diverese lönepapper, kanske lite fiske med papsen och sedan en mycket tidig kväll. På tisdag drar mamma och jag på en road trip här runt Älvsbyn, Luleå och Piteå för att kolla in diverse loppisar och second hand affärer, tjoho! Blir mysigt.

Nu ska jag strax dra iväg. Pusspuss!

fredag, juli 29, 2011

Nu är det såhär att jag snart kliver på min femte nattur av nio. Och med lite enkel mattematik förstår ni då att jag jobbat fyra redan. Två i rad åt gången, och så någon natts vila där emellan. Under mina lediga dagar har jag hunnit besöka VC för ett superduper inflammerat finger, träffat Elena och Julia och chillat med dem i stugan + grillning + skitsnack + aftonbladsläsning, suttit en hel dag i pyjamas i stugan och sett på Vem vet mest, badat i sjön i solnedgången, följt nyheterna angående det väldigt väldigt väldigt hemska i Norge, sovit en hel del, ätit kronärtskocka, åkt till Umeå för att fira Emils födelsedag och se Harry Potter 7 del 2 i 3D (var skitbra!) ätit mycket god mat på Allstar, shoppat, nattbadat lite till, ordnat inför farmors 80års dag imorgon och inte så mycket mer.

Så. När jag inte sover på förmiddagarna och jobbar på nätterna är jag dyngsvild i stugan och vet inte riktigt om det är morgon eller kväll eller vilken dag det är. Det blir så då man börjar jobba 21:00, går hem 07:00, sover till 13:00, gör ingenting tills 17:00 då man vilar och sedan börjar jobba vid 21 igen. Dagarna blir jättelustiga! Men det går absolut finemang och är verkligen en ny erfarenhet. Nu ska jag iväg igen.

hejsvejs!

torsdag, juli 21, 2011

Torsdag

Det gick finemang att jobba natt, ingenting att oroa sig för. Kom hem vid sju och la mig nästan direkt, sov till 11 och har sedan varit halvdöd hela dagen, mest legat och försökt sova, fick ihop 30min powernap tillslut.

Men, jag är ju fortfarande jag, så såklart är jag nervös och pirrig idag också. Åh, jag måste ta tag i mina nerver.

onsdag, juli 20, 2011

Onsdag

Ikväll går jag på mitt första nattpass. Är väldigt nervös och spänd. I övrigt ska dagen spenderas med gräsklippning samt paltmiddag hos fina farmor. Tänkte även hinna ligga och steka i solen i ett desperat försök att få lite färg. Så drar på mig rumptrimmarskorna nu och tar tag i gräsklippningen. Förhoppningsvis passar min hud på att observera lite solljus och med rumptrimmarskorna på blir ju det hela ett litet träningspass. Snygg gräsmatta + lätt work out + lite färg. 3 flugor i en smäll - det gäller att vara effektiv!

För övrigt längtar jag ut i stugan för båtfärder, fiske, stugmat och så kvällsdoppet i sjön innan man går in och ser på brittiska deckare. Tur att två luleåbrudar kommer hit i helgen så vi får göra verklighet av det hela! :)

tisdag, juli 19, 2011

Mat!

När jag inte har så mycket för mig lagar jag ganska mycket mat. Blir ganska mycket åt GI-hållet då jag insett att jag mår mycket bättre på mat med lågt GI-värde. Ska jag snabbt slänga ihop något blir det ofta kycklingsallad eller bacon med broccoliblandning och vitlöksröra till, gör aldrig någonsin köttbullar och makaroner eller stekt korv med pasta längre. (Inte för att jag gjort det särskilt ofta heller). Nåja. Eftersom jag är det fotofreak jag är (med ny kamera + objektiv) har jag dokumenterat en del av all den mat jag tryckt i mig i sommar. Tänkte att jag kunde bjuda på ett inlägg då.



Frukost. Ägg, müsli, frysta hallon.
Godaste salladen. Stekt bacon. Avocado. Bulgur. Soltorkade tomater. Fetaost. Hjärta.
Mamma och jag gjorde en kyckling-wok på GI vis en kväll i stugan. Lätt som en plätt och sanslöst gott.

Spenatplättar med rårörda lingon. Mmm. Och GI!

När Linus fyllde 26 stod jag för tårtan. Jordgubbstårta, som traditionen kräver.

Superenkel och supergod bacongratäng gör man genom att blanda stekt bacon, fryst broccoliblandning, creme fraiche och riven ost. Gott och GI. Yeah.

En kväll tillredde jag en kronärtskocka. Det var inte alls svårt och fantastiskt gott. Jag hittade tips på hur man tillreder en kronärtskocka på bästa sätt på denna bloggen.

måndag, juli 18, 2011

Måndag 18/7

Jag har länge funderat på att byta till blogg.se. Kruxet är bara det här med namnet. Herrkantarell är redan upptaget såå.. några förslag? Tänkte mest ta mig i kragen och ordna till något som liknar mer en fotoblogg. Eller i alla fall är mer bildvänlig..

Ut och gå nu med rumptrimmar-skorna som jag så fint kallar dem. De är ohyggligt bekväma - som att vandra omkring med fötterna i två moln ungefär - så allra helst skulle jag vandra runt i dem jämt. Sova i dem. Bada i dem. Ständigt bo i dem, med andra ord. (Eller?)

Aja, that's all. Ajö!

lördag, juli 16, 2011

Du vill slänga tårarna på dom och slänga dom hårt

Ibland (typ när jag inte haft tillgång till spotify på ett tag) så glömmer jag hur mycket jag tycker om Ulf Lundell. Han skriver fantastiskt vackert, vare sig det gäller musik, poesi eller skönlitteratur. Då är det så himla fint att han är en gammal man med många år i branschen. Det finns ett flertal album att lyssna igenom, nya låter att upptäcka och nya vackra meningar att förälska sig i.
Han är en fantastisk konstnär också. Bara sådär otroligt estetisk, antar jag.



Till och med kakelgolven
med skit och fimpar förskjuter dej
och taunnelbanehallens viskande eko
vet vem som njuter dej
Du vill slänga tårarna på dom
som is och briljanter
och slänga dom hårt
Slänga dom på dom som har
det lätt
för att du har det svårt

Det fina klirret från glasverktygen
har du vant dej vid
och alla tripper tog du
för att som du sa slippa bli gravid
Och din morsa hon ville du
skulle va
nån slags konfekt i kartong
och din farsa han såg dej
som flygvärdinna
och du blev rädd av allt tvång

Vem ska rädda dej, Bente
ifrån tillvarons hundar?
Så att dom aldrig mer
Så att dom aldrig mer
får hugga dej

16 Juli


Här blev jag den jag är, här kommer jag förbli
Här har jag längtat bort, här har jag känt mig fri
Här har jag blickat framåt, men ofta tittat ner
Jag är nog inte det du drömmer om, men jag är det du ser.

tisdag, juli 12, 2011

holiday

Nu har jag börjat jobba på riktigt. Och när jag inte jobbar så ligger jag och steker i stugan som är ett ypperligt ställe att befinna sig på när det är så hiskeligt varmt som det varit de senaste dagarna. Man har sjön i en armlängds avstånd (vattnet är 24 grader varmt) samt så blåser och svalkar det sådär alldelles lagomt. Så stugan is the place to be. Förutom att sola roar jag mig med att läsa böcker (Försoning - Ian McEwan, Hypnotisören - Lars Kepler, This charming man - Marian Keyes) Kalle Anka pockets och Bamse-tidningar från tidigt 90-tal. Jag målar insidan av utedasset, pysslar med en blomlåda och sover en hel del. Lagar förjäkla god mat såsom kronärtskockor och kollar på brittiska deckare.

Och så jobbar jag. 9 timmar och 6 timmars pass, varannan dag ungefär. Till veckan börjar jag jobba natt så det ska bli himla intressant hur det kommer att arta sig när det gäller min dygnsrytm och ork. Och, om någon nu skulle fundera var jag befinner mig på PDOL som är den festival jag verkligen borde besöka (med tanke på mina älsvby-rötter med bonsk-dialekt) så jobbar jag natt hela den helgen, och far istället till Luleå på LK med Löken och Julle.

Så. Det var väl allt.
Ajö!

onsdag, juli 06, 2011

Jag klarade det!

Jag klarade IB. Jag klarade IB. Mmm, orden smakar bra i munnen, det måste jag medge.
Fyfan vilken lättnad.

the D-day

Snart drar jag till jobbet och när jag kommer hem ikväll får jag reda på mitt slutbetyg från IB. Med andra ord, huruvida jag klarat diplomet eller ej. Blandade känslor för stunden, men hur det nu än har gått så går det inte att få de ogjort just nu. Det är som det är helt enkelt. Försöker vänja mig vid tanken på att det inte alls är omöjligt att jag inte fått ihop nog poäng för att få diplomet - speciellt med tanke på mina "bravader" inom matten - men är det nu så, så är det ju faktiskt inte hela världen. Och det går heller inte att göra något åt det. Jag vågar inte ha några direkta förhoppningar åt något utav hållen: jag får helt enkelt vänta och se. Nu ska jag packa ner middagen och ge mig av innan regnet återvänder.

Ajöss!