tisdag, augusti 31, 2010

Herrkantarell

Är för tillfället datorlös men vad gör det då det ändå inte finns något att blogga om? Saknar dock tillgängligheten till photoshop. Det kliar i fingrarna när jag sneglar på min älskade och hatade systemis. Vill föra över bilder nu nu nu.

Ty det ter sig nämligen så att jag hade tänkt flytta ett tag, till blogg.se rättare sagt. Hoppades på att få behålla Herrkantarell där men nej, si det var redan upptaget. Hade tänkt vara lite sådär smygestetisk och skaffa mig en fotoblogg, eller en blogg där jag får till bilderna i större format osv osv.
Det lär väl ske när min dator är fri från virus och jag är några hundralappar fattigare.

Adjö for now, dags för psykologi.

måndag, augusti 30, 2010

Jahaja. Hahaha. Dubbelmoral tror jag det kallas.
Skönt att den delen av mitt liv är över :)


Och varför bryr jag mig ens?

torsdag, augusti 26, 2010

På p3 morgonpassets hemsida stod det att någon hade smsat in en gåta vid klockan tio på morgonen. Gåtan löd:
What is greater than God, more Evil than the devil, the rich need it and the poor have it, and if you eat it you die?

Har det något med gårdagens IB-lekar att göra, månne?

onsdag, augusti 25, 2010

Dagens


Mmmmmmmmmm. Grrrrrrrrrrrrrrrr. Ungsformar. Jum.




Här är den. Hehehe. Alla som vet, vet. Alla som inte veta får helt enkelt nöja sig med det eftersom de åkte till Luleå istället för Ninas lägenhet. (NÄMNER INGA NAMN) ;D <3

tisdag, augusti 24, 2010

painkiller

Vaknade med fortsatt migrän idag, så jag tog en alvedon och gick och la mig igen. Inte för att jag missade så mycket på skolan ändå just idag.

Har sedan både skrivit klart hela WT1:an, måste bara finslipa den lite, samt storstädat hela rummet; dammsugit, skurat, dammtorkat - rubbet. Gött gött. Två av veckans alla "skan" är gjorda. Effektivt Amanda.

måndag, augusti 23, 2010

Första skoldagen avklarad.
Även första gympasset på evigheter.

Trött trött trött. Död död död.

Och så sovmorgon till 12.00 (08.00) på torsdagar. Det hurrar vi för!

söndag, augusti 22, 2010

Sommar 2010

Världens längsta sommar har passerat nu. Har varit hemskt ensamt from time to time, då umgänget finns på annan ort samt att alla sommarjobb haft ett litet finger med i det hela. Har dock chillat och sovit som fan vilket har varit hemskt nödvändigt. Men ja, sommaren har då sett ut som följande:

Satt några dagar i stugan och gjorde psykologi med denna utsikt. Åt nötter på kvällarna och fotade solnedgången.
Firade midsommar med nästan hela familjen. Det var mysigt.
Min lilla älsklings-skrutt hoppade vidare till kaninhimlen 28/6 och jag blev himla ledsen.
Linus fyllde 25 och jag bakade massvis med rosa fika.
Gick på hundpromenad med min lilla stora kusin och kollade sedan UPP!
Julia kom över och vi ingvigde vår eldstad. Käkade mängder med korv och marshmallows och kex och juice. Sedan cyklade vi till Julia, gick på husesyn och hade en nostalgisk kväll med Eva och Adam - fyra födelsedagar och ett fiasko.
Elena och jag åkte buss i 2timmar och våldgästade i Emils lägenhet under Trästockshelgen! Där åt vi en massa, pratade med igelkottar, träffade Elin, sprang runt, lyssnade på (för)mycket metal, frös som fan, gick i skogen och sjöng Hönan Agda och Brev från kolonien, äventyrade längst med sluttningar, gick in på djuraffärer, sjöng en egen version av En kungens man (Amanda går på vägen...) och åt pasta klockan två på natten. Väldans mysigt!
Firade Emil som fyllde 23 med att röka aborre i stugan samt vara hundvakt. Mys!
Jag och Karin gick på Pdol tillsammans på fredagskvällen. Där åkte vi karuseller, åt thaimat och campade framför stora sen i väntan på allra finaste Lasse. Sedan hamnade vi även på Kurirens förstasida.
Mattestugan med Isak och Marika resulterade inte bara i ökad kunskap utan även i en himla fin svampburk som jag fick av Marika i sen födelsedagspresent. Tack!
Och på en tur till en butik full av antika saker inhandlade jag en gullig burk.. meningslöst, men fint. Åkte ner för att spendera 6 fina dagar bland lövträd och spårvagnar med fina Sofia i Göteborg!
Och nu börjar skolan. Hurra! Äntligen! Yes yes yes!

.. men man får börja träffa folk igen. Finally.

torsdag, augusti 19, 2010

Sitter och skriver på extended. Det går.. bakåt.
För många ord, knappt hälften av innehållet - redan!
Oh lord.

Jag är så oeffektiv om det jag gör inte ska lämnas in imorgon eller dagen efter det.
Hallå, var finns discipliiiiinen?


Jag gör resten imorgon.

tisdag, augusti 17, 2010

Bland lövträd och stenmurar

Anledningen till varför jag från och med nu är förälskad i Göteborg:
Där finns Slottsskogen med alla sina vackra lövträd och stenmurar. Åh, kärlek.

Åter i norr

Hemma i norr och ensamheten igen. Jieeeho. Fan vad jag älskar.. Älvsbyn. Ehhe´.
Nej, i veckan blir det stugan för att koncentrera sig på extended, sen börjar skolan och jag får träffa folk igen. Känns toppen, även om de förhatligt tidiga mornarna känns jääävligt tunga. Halv sex. Herregud. Jag har inte varit uppe före åtta under hela sommaren.

Hur som haver så har Göteborg varit helt fantastiskt fint och bra! Har shoppat som en galning, fyndat som en galning samt ätit som jag inte gjort på hela sommaren. Sket fullständigt i GI:s regler och lagar i veckan, och det lär väl säkert märkas. (Ben&Jerry till lunch, hamburgare till middag, ett fint antal baguetter osv osv).
Annars har Sofia och jag vandrat sönder Göteborgs gator, stött på talande soptunnor, fotat som galningar och självklart besökt Liseberg för lite nervkittlande men underbara åkturer. (Typ Sagoslottet. Herrejävlar !!)

Summa sumarum så har det varit en av de bästa grejerna under hela sommaren och det var härligt att träffa lite glättiga, goa och glada Göteborgare. De är hemskt trevliga alltså. (Vilket ger mig lite ångest då jag inser hur min norrländska tysthet plötsligt märks såå mycket mer.. yeha.)

Sovdags nu. No offence Sofia, men jag kommer sova otroligt jävla skönt i min egen säng inatt. Den har väntat på mig.

lördag, augusti 14, 2010

Jag lever

I Göteborg, blev stan onsdag och torsdag, Liseberg igår och så hade vi planerat in kak-buffé på café Villekulla idag, men stället var stängt trots att vi kollat öppettiderna både en och två gånger.
Annars är det bra. Göteborg är galet fint och varje gång vi passerar universitetet kikar jag lite extra. Kanske bli här eller i Uppsala man bosätter sig i framtiden. Aja.
Och... övrigt då. Jo, katterna här är garanterat de trevligaste katter jag mött. Alla andra är bitches jämfört med dessa två goingar. Mysmys!


Jag: När vi drar till slottsskogen vill jag kolla på kaninerna!
Sofia: Okej, är inte riktigt säker om jag hittar eftersom jag var så liten sist jag var vid barnlandet men det löser sig nog.

Jag: Vi måste åka slänggungorna när vi är på Liseberg!
Sofia: Åh, den var min favorit när jag var liten.

Mhm. Min mentala ålder oh yes.

tisdag, augusti 10, 2010

day 1

Köpte godis som jag och Sofia kunde ha imorgon vid våra återkommande filmkvällar. Men tror ni inte Amanda har vart en riktigt jävla tjockis och ätit upp nästan allt. Herregud, jag skrämmer mig själv. Skärpning behövs, omedelbums.

Flygresan gick för övrigt bra och jag chillade ensam på en hel rad mellan Sthlm - Gbg.
Nu dags för korsord och sömn innan vi drar ut och gör centrala Göteborg osäkert imorgon. Way out west, kinamat, shopping och annat gött väntar.

Sen mår jag illa av all skit jag proppat i mig idag. Föga förvånande..

Natti!

måndag, augusti 09, 2010

nionde augusti

Ser framemot kommande vecka som skall spenderas i Göteborg. I en stad, mitt under en festival, bland massvis av människor. Ska faktiskt bli gött att se något annat för ett tag, även om denna sommar har varit hemskt mysig har den varit jävligt långtråkig, så folkmassor och halvskitiga parker känns rätt lockande just nu.
Så, nu ser jag hemskt mycket framemot Liseberg, fotopromenader, välsorterade second hand-butiker, film och snask till sent in på natten, pickinick i Slottsskogen, två finfina katter, shopping, tidningsrundor, och så hade jag även tänkt presentera en idé som innehåller kinamat för Sofia. Håll tummarna!

Jag tror det kommer bli toppen och jag har packat alldeles för mycket, i vanlig ordning.

retro

Min nya kärlek (förutom Lasse, kaniner, min kamera, godsaker, kycklingbaguetter osv) är saker från 50-60-70-talet. Retro retro retro. Om den hade funnits en anledning samt om jag hade pengar till att göra om mitt nuvarande rum (som bara är mitt i 1-2 år till?) skulle jag fylla det med retro. Teakmöbler, gamla plåtburkar, snygga lampor. Ja herregud. Mitt framtida hem skall inredas med äkta retro grejer. Har redan nu börjat spara på mig saker (herregud Amanda, du är så jävla omständig) från bland annat farmor, sedan har jag även hunnit handla lite smågrejer på second hand butiker jag besökt i sommar. Här talar vi om att vara ute i god tid och hemskt omständig. Att dra på sig massvis med saker är väl inte direkt positivit.. tror jag,

Kolla bara, så här ska det se ut:








Alla bilder är tagna från google.

söndag, augusti 08, 2010

åttonde augusti

Har tvättat hela eftermiddagen inför tisdag, drar ju till sydligare breddgrader (Götet, dvs) då. Insåg just att det enda jag planerat att ta med mig i klädväg är shorts och kjolar, shorts och kjolar.. i massor. Herregud. Får väl hoppas på ett bra väder då, ty jag tänker inte planera om något och dessutom använder jag aldrig långbyxor under sommaren. Öh.

Får väl skylla mig själv när jag står där och fryser.

Och imorgon får jag ett finfint paket från CDON.COM som innehåller lite glädje i form av Winnerbäcks nya singel samt det lite äldre albumet Vatten under broarna. Hurra!

tisdag, augusti 03, 2010

Inte illa pinkat..

att hamna på kurirens förstasida. Synd bara att jag ser ut som ett fån och Karin verkar livrädd för Lasse. Annars tycker jag vi är rätt så söta då vi står och håller armkrok. Gulligt värre.