lördag, augusti 30, 2008

Johnny Depp & Heath Ledger = yaya!

Jag har sett två bra filmer på sista tiden; Batman - the dark knight och From Hell.
Båda filmerna rekomenderas starkt. Visserligen är From Hell rätt gammal (I vissa mätt mått) - jag vet jag vet. Och antagligen har de flesta redan
sett den. Men för er som inte har det, - se den! Sjukt bra film med Johnny Depp.

Iallafall, de flesta har väl antagligen sett Batman - the dark knight, också. Men jag rekomenderar den ändå. Så sjuuuukt bra! Hade inga förväntningar alls på den, eftersom jag inte är ett sånt stort fan av sådana där action-rullar, men den var över förväntningar och Heath Ledger var fantastisk otroligt sjuk bra som Jokern!
Vafan ska han dö för?
Iallafullafall, här kommer två bilder också.

lala, tjoflöjt för mig!
/Amanda

tisdag, augusti 26, 2008

Första gymnasiedan!

Första dagen på gymnasiet idag.

För det första är Älvsbyn en håla. - Boden är inte en stor stad men den ligger ändå långt före älvsbyn i utvecklingen. Bara att de har Åhléns säger väl sitt..

Iallafall blev det buss imorse, den gick fem i sju så det blev att kliva upp vid halv sex.. tungt. Iallafall fann jag min väg från busskuren, till skolan och sen vidare till Björksalen, så det var ju bra. Sen var det upprop och DP-08 (min klass då alltså) samlades i IB-korridoren för att träffa lärare m.m

Iallafall, orkar inte dra upp allting, men det gick helt okej förutom att Petra och jag lyckades missa bussen trots att vi stod i busskuren. - Han körde bara förbi för vi hade inte hunnit ställa oss upp.


/Amanda

torsdag, augusti 21, 2008

Onsdag

Idag har varit en bra dag.
Hjälpte mormor och tjänade lite pengar, sedan for Emma och jag till hennes stuga, tog båten till en liten udde och där plockade vi blåbär. Vi är utomordentligt mogna! (Sa hon med ironi i rösten..) Sedan rensade vi dem (vilket helvete det var!) Och sedan begav vi oss hemåt.
Senare blev det muffinsbak/brödbak at my house, jag stod för muffinsen och Emma brödet.
Snäll som man är bakade jag både vaniljmuffins och blåbärsmuffins, eftersom det var vad bror önskat. - han ska få ta med dem när han drar hem till Umeå igen.
Jävlar sikken bra syster man är alltså! (;

Det är otroligt vilken röra Emma och jag kan ställa till - köket såg ut att ha blivit bombat av minst tio bombplan. (Mjöl, byttor och karamellfärg - överallt!) Men är man duktig på att städa så är snart alla spår borta. Vilket de är, nästan..

Nu ska jag nog gå och lägga mig. Ska läsa en stund tror jag.
Jag har jävlat säkert kommit in i en bokläsningsfas! Det här är min tredje bok på 5veckor (Okej, inte väldigt outstanding, men jag är en långsam läsare) min tredje engelska bok, kan jag ju understryka. (Bara för att det ska låta mer än vad det egentligen är)
Låt mig sumera de två böcker jag läst, samt bjuda på några bilder!

1. Before I die - Jenny Downham












Tessa är 16år och ska snart dö. Hon har leukemi och har valt att avbryta behandlingen. Men hon har gjort en lista över 10 saker hon vill göra innan hon dör; sex, droger, köra bil, och få mamma och pappa att bli tillsammans igen, är några av listans punkter.
"
Men att få det du vill ha är inte lätt,
och att få det du vill ha är inte alltid det du behöver.
Och ibland blir de saker du tar förgivet, viktigast
"
-översatt citat från bokens baksida.

2. P.S I love you - Cecelia Ahern













Holly är en medelålders kvinna som bor och lever sitt liv i Irland, med sin man Gerry. Men livet tar en oväntad vändning när Gerry plötsligt visar sig ha en hjärntumör, och sedan avlider. Hollys liv är långt ifrån vad de tidigare varit, Gerrys död sliter henne i bitar och hon har fruktansvärt svårt att reda upp sitt liv igen, att ta sig upp på fötter.
Men så dyker ett stort kuvert, innehållandes 10 små, upp i posten. - Som Gerry skrev och skickade innan sin död.
De tio kuverten motsvarar de 10månaderna som ligger framför Holly, till ett nytt år börjar. Varje månad får Holly öppna ett kuvert som vägleder och hjälper henne genom sorgen, ger henne känslan av att en del av Gerry finns kvar, samt får henne att ta steget in i ett liv som hon förtjänar att leva.
Men hjälp av vänner, familj och breven från Gerry börjar Holly sakta med säkert ta sig upp på fötter igen. Det går sakta, och hon stöter på både motgångar och medgångar, men brevid hennes sida finns alltid de människor som står henne närmast, redo att hjälpa till.


3. Marian Keyes - This Charming man

- Den här boken har jag inte läst ut ännu. Men en kort sumering av handligen kan jag dra iallafall.

"Alla kvinnor minns var de var den dagen de fick höra att Paddy de Courcy skulle gifta sig"

I boken får man följa 4 kvinnor; Lola, Grace, Marnie och Alicia, och vad som hände i deras liv då de fick höra att Paddy de Courcy skulle gifta sig. Kvinnorna har mer gemensamt än de tror
- en koppling av något slag till den hetaste politikern på Irland.
Lola är Paddys flickvän men är inte alls den kvinna han ska gifta sig med.
Journalisten Grace och Paddy var en gång väldigt nära vänner. Hon är nu ute efter storyn bakom giftemålet, och tror att Lola har mycket med det att göra.
Marni är Graces syster och har väldigt svårt att glömma sin första stora kärlek; Paddy de Courcy. Nu när han ska gifta sig måste hon gå vidare med sitt liv, men hur ska hon göra det?
Alicia är den blivande bruden och hon är fullt inställd på att bli den perfekta hustrun, till Irlands hetaste politiker. Men vet hon vem Paddy egentligen är?
- Eftersom jag inte läst denna (sistnämnda bok) blev sumeringen lite egna tankar och en hel del av bokens baksida.
Iallafall rekomenderar jag alla dessa böcker djupt, och nu ska jag krypa till kojjs!

/Amanda

onsdag, augusti 20, 2008

Tisdag

Idag har jag och bror1 (aka Linus) varit till Piteå och shoppat loss.
Eller, inte vi, snarare han.
Jag följde med som smakråd och såg till att han spenderade ytterligare lite pengar.

Duktiga jag.

Imorgon blir det upp nio för att gå till mormor och hjälpa henne, sen om det är väder ska Emma och jag och plocka blåbär. Haha, vår fantasi är svår att slå. Sedan blir det muffin-bak till broren och sen packning. För Torsdag, då drar jag till Arjeplog och hälsar på moster inklusive kusin inklusive nya hundvalpen. Blir där till Fredag då jag tar bussen hem igen.

Idag fick jag ett samtal från lönekontoret. Kvinnan undrade om jag inte varit på mitt sommarjobb alls iår, vilket jag tamejtusan självklart har! Det var iallafall så att de inte fått in min lönerapport, och utan den kan jag inte få min lön.
Nu är det såhär att min sista arbetsdag, skulle jag ha lämnat in lönerapporten till chefen, så slussade hon den vidare till lönekontoret. Men hoppsan! Naturligtvis glömde jag lämna in den, men kom på det och återvände följande tisdag till avdelningen jag jobbat på. Lönerapporten brukade hänga på kylen, men såvitt jag såg hängde den inte där längre. Den personal som var på avdelningen då var ne kvinna som precis kommit tillbaka från semestern, och hon hade såklart ingen aning om vad jag pratade om. Iallafall letade vi lite bland några papper och konstaterade att nej, rapporten finns inte här, någon av personalen har nog gått ner med den.
På min väg ner tänkte jag passa på att titta in hos chefen och fråga om hon fått den, men dörren var stängd vilket innebär att antingen är hon upptagen eller inte där alls.
Så jag tog helt enkelt förgivet att någon varit snäll och lämnat in den åt mig.

Men uppenbarligen var det ju inte så, så jag lovade tanten på lönekontoret att efterlysa rapporten. Så jag ringde kommunväxeln, bad dem koppla mig till chefen (som naturligtvis var upptagen fram till klockan ett) jag bad då om mob.nummer så jag skulle kunna lämna ett meddelande. Men det behövdes inte, chefen svarade, jag förklarade situationen och hon lovade att ordna det, jag tackade så hemskt mycket och så var det me det!

När jag ändå är inne såhär på temat jobb, kan jag ju berätta att Åsa från Br. Öbergs (interiör affär) ringde igår och frågade om jag fortfarande var intresserad av jobb, - vilket jag självklart naturligtvis är! Hon hoppades även att jag skulle villja jobbe över jul, - vilket jag självklart naturligtvis vill!
Hon sa även att jag kommer få gå en introduktion, lära mig kassan och sedan även var allting finns. Jag skulle inte behöva lära mig allting på en gång, utan få komma in i rutinerna osv.

Helt underbart vad roligt! Nu kanske jag också har jobb till nästa sommar. Hipphurray för det!

xoxo <- resultat av 3 veckor i england.

Amanda

lesslessless

Ångest. Ångest. Ångest.
Nu vill jag bara börja leva igen.

lördag, augusti 16, 2008

Vackra Örnskölldsvik

Igår åkte jag buss i fem timmar för att hälsa på bror Emil som numer är Övik-bo.
Först en timme med buss 32 (mellan älvsbyn piteå) och sedan ca 4 timmars bussresa med kustbussen. Och dyrt var det tamejtusan inte! 156kr, med 10kr tillägg på kustbussen.

Hade tur och fick sitta ensam nästan hela vägen, mellan skellefteå och Umeå fick jag sitta bredvid en äldre tant, men annars verkade ingen ville sitta bredvid mig. (Och det gör mig absolut ingenting!) Varje gång någon ny hoppade på intog jag mitt "bitter tonåring" - ansikte, och det verkade skrämma allihopen, vuxna som ungdomar.
Men jag orkade verkligen inte sitta inträngd allt för länge. Men åandra sidan är väl det vad man får vänta sig om man åker buss.

Iallafullafall anlände jag väl till Öviks busstation sådär vid halv åtta. Möttes av bror och vandrade sedan hem till hans lägenhet. Väldigt mysig är den, kan jag säga. Mycket större än förväntat.
Sedan bjöd jag på mina wunderbara mint-muffins som jag bakat och tagit med, och sedan såg vi mest bara tv. (M.A.S.H)

Idag blev det bad med Alexandra och hennes lillasyster, på Paradisbadet. Helt underbara rutschbanor! Forsen var rätt rolig, och sedan hade de en där man åkte i ringar. Och eftersom man har kvar de mesta av barnasinnet var det väl underhållande. Efter badet gick bror och jag ner till hamnen där vi köpte varsin glass "gammeldags" tror jag den hette. 3 kulor glass, grädde, strössel och topping. Inte illa :)
Middag ikväll blir nog på O'Learys och sedan har vi funderat på bio. Mamma Mia! Eller The dark knight, lockar mig mest.
Vad som händer imorgon återstår att se.
Nu ska jag återgå till Damernas OS-match (Sverige Vs Tyskland)

Flyg i vind!
Amanda.

onsdag, augusti 06, 2008

Hemma-hemma

Nu är jag hemma-hemma.
Vi har flyttat hem från stugan, mor och far börjar jobba i veckan.

Förra veckan började jag jobba som solflicka på Nyberga. Helt okej, om man bortser från vissa detaljer som inte alls bör nämnas här :)
Men jag har bara 3dagar kvar, hurrayhurray för det iallafall.

Idag klippte jag mig hos Erika, och jag belv himlansch nöjd, as usual.
Och för den som vill veta är jag rysligt trötter för tillfället och är väl medveten om att jag inte alls har någon röd tråd i kvällens inlägg.
Bäst att lägga skrivandet åt sidan eftersom det inte alls går vidare bra, och fresta med en Oxford bild istället.
Christchurch college